Cara Lockhart verblijft in een gloednieuw, zwaarbewaakte gevangenis, New Fern, voor een misdaad die zij beweert, niet te hebben gepleegd. Ze went langzaam aan haar nieuwe leven, in dit vreemde instituut, tot zij plots wakker gemaakt wordt en blijkt dat haar celgenoot is vermoord. Alle ogen zijn op haar gericht en ze weet dat ze het niet gedaan heeft, maar probeer dat maar eens te bewijzen. De vraag is dan ook, hoe vind je een moordenaar op en plek waar iedereen er een is. 

Ik mocht dit exemplaar lezen samen met de LS sterrenthriller leesclub, dank hiervoor LS Amsterdam.

Tijdens de eerste hoofdstukken dacht ik meerdere keren wat voor grote mindfuck is dit. Het voelt alsof je zelf gevangen zit, wat gebeurt er allemaal. 

‘De tweede nacht,’ zei Barnard. moet voelt alsof we hier al een heel leven zitten.’ 

Hoe verder je komt hoe meer je te weten komt. Het lijkt of de schrijver allemaal zaadjes geplant heeft, die steeds meer uitkomen en je steeds meer te weten komt. Wel ontdekte ik een paar schoonheidsfoutjes die niet nodig zijn. Denk aan een datum die niet bestaat of een fruitige vergissing. Desalniettemin schrijft de auteur zo vlot dat je echt door de bladzijdes heen vliegt, mijn kop thee is tot 2 keer toe afgekoeld tot niet drinkbaar. Halverwege het boek komen er wat sprongen terug in de tijd, die wat mij betreft beter uitgewerkt hadden mogen worden, ik vond het idee erachter goed, maar had er graag meer over gelezen. Ook het einde mist wat ‘vulling’ het had allemaal net wat meer uitgewerkt kunnen worden. Veel meer kan ik niet vertellen want ik ben van mening dat door de originaliteit van het verhaal en de theorieën die je er op los kan laten, het zonde is als ik hier teveel weg geef. Ben je op zoek naar een spannend boek waar je door heen vliegt dan is dit zeker een aanrader! De schoonheidsfoutjes kwamen vooral aan het licht doordat ik het boek samen las en besprak, anders had ik er wellicht overheen gelezen, je neemt deze foutjes echter voor lief omdat het gewoon spannend is, en de helft van te tijd denkt HOE DAN?
3.5⭐️

Recensie: 3

Titel: Op slot
Auteur: Chris McGeorge
Genre: 
Thriller
Uitgeverij: Luitingh – Sijthoff