Nadia’s nacht gaat over Nadia, een vijfjarige kleuter, haar buurjongetje Joris, haar pappa’s, haar opa’s en oma’s en misschien nog wel de belangrijkste, haar goudvis meneer Rosso. Deze verhalenbundel bevat 15 afgesloten verhaaltjes rondom Nadia en haar fantasierijke avonturen. Als Nadia haar ogen dichtknijpt, stroomt er fantasie door haar heen. 

Het boek zit vol met diversiteit (bonuspunten), er zitten kinderliedjes in verwerkt (handig om
de spanningsboog tijdens het voorlezen een beetje te rekken) en het verhaal bevat belangrijke thema’s, zoals dood gaan, maar ook een huwelijk. Nadia is echt heel erg leuk neergezet. Ze neemt sommige dingen hartstikke letterlijk en ze is een echte kleuter, enorm leuk om te herkennen. 

De verhaaltjes zijn niet te lang en bevatten erg mooie prenten. De prenten zitten ook vol fantasie en geven de avonturen van Nadia mooi weer. Er is gebruik gemaakt van zachte kleuren en dat vond ik erg fijn om naar te kijken. 

Ik vind deze verhalenbundel zoals je merkt een echte aanrader! Leuk om zelf te lezen en om voor te lezen. Voorlezen kan wat mij betreft al vanaf 0, maar vanaf 4/5 zullen kleuters het ook wel echt gaan begrijpen en leuk vinden! 

Recensie: 5

Titel: Nadia’s nacht
Auteur: Frances Li
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Niewansterdam