In dit verhaal draait het om Liroy. Liroy kan heel goed basketballen en is de enige van zijn team die kan dunken, hij hoopt net zoals zijn vader professioneel basketballer te worden en te spelen in het buitenland! Wanneer hij op een avond de geheimzinnige trainer Len tegen komt, de trainer van zijn favoriete team, krijgt hij de kans om bij dit team te spelen, maar daar hangt wel iets aan vast..

Dit jeugdboek is enorm vlot geschreven en leest echt als een trein. Het taalgebruik is gemakkelijk en daarom prima voor deze doelgroep. Liroy maakt allerlei emoties door op school, thuis en op het basketbalveld waardoor jeugdigen zich wellicht kunnen herkennen in zijn emoties. 

Naast Liroy leer je ook zijn broer Gio goed kennen en wat andere bijpersonages, maar dit verhaal draait vooral om Liroy en wat hij allemaal meemaakt. De spanning in het verhaal bouwt zich goed op met een hoogtepunt aan spanning in de laatste hoofdstukken! Er zit een vleugje fantasy in en de basketballen vliegen je om de oren! Daarnaast vind ik het ook het benoemen waard, dat toen mijn leerlingen zagen welk boek ik aan het lezen was tijdens het stillezen, er veel nieuwsgierige vragen kwamen van de leerlingen, ze waren enorm nieuwsgierig door de gave omslag van het boek!

Ik vind het super leuk, als boysmom zijnde, om boeken te lezen met stoere jongens in de hoofdrol en wetende dat dit boek, dankzij deze blogtour, ligt te wachten in de kast voor mijn kinderen later vind ik echt een feestje! 

Een enorm leuk jeugdboek, vol avontuur, sportiviteit, doorzettingsvermogen en familieliefde, een leuke eerste kennismaking met deze auteur, waardoor ik zeker hoop dat dit niet het laatste boek van deze auteur zal zijn, want ik wil er graag meer lezen!

Recensie: 4

Titel: Nachtmerrie wedstrijd
Auteur: Ellis van Steen
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Hamley Books