Vandaag mag ik mijn recensie delen van Amarant, geschreven door Emmelie Arents. Ik lees graag boeken van deze auteur, dus ik keek hier ook enorm naar uit.

Ceda is gecreëerd om te sterven, als de dag aanbreekt dat ze haar lichaam moet afstaan, beseft ze hoe graag ze wil blijven leven. Haar maker helpt haar ontsnappen, maar of dat het leven is wat Ceda wil leiden? Arelle behoort tot de laagste klasse van de samenleving, ze weet dat zij en haar familieleden ieder moment opgeroepen kunnen worden voor orgaandonatie. Ze gaat meewerken aan een plan om de samenleving te veranderen en tegen de leider in te gaan. 

Emmelie is echt de koningin van de plottwisten, haar verhalen zitten altijd bomvol interessante, spannende en goed geschreven wendingen. De personages zijn mysterieus en je komt beetje bij beetje steeds meer over hen te weten. Je leest de hoofdstukken vanuit verschillende perspectieven en dat houdt het afwisselend en spannend. 

Ik vond deze young adult misschien wel de ingewikkeldste tot nu toe van deze auteur, maar dat doet niets af van de schrijfstijl, de verhaallijnen en de worldbuilding van deze auteur. 

De wereld die Emmelie creëert is uniek, maar ergens voelt het ook bekend, de verschillen in de samenleving zijn keihard in dit boek, en ergens voelt het als een ‘ver van mijn bed show’ maar weet je ook dat de wereld, hoe deze er nu uit ziet, soms angstig dicht bij deze realiteit komt. 

Een fantasy volle young adult, vol spanning, plotwendingen en dat allemaal in een wereld waar we niet in willen leven, zeker gaan lezen als dit je aanspreekt!

Recensie: 4

Titel: Amarant
Auteur: Emmelie Arennts
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Hamley Books