Magdalena’s droom is het derde deel van de Koffietrilogie van Paula Stern. In alle drie de delen volgen we Corinne. Waar zij in deel 1 nog alleenstaand is en probeert zich los te weken van het familie bedrijf, is ze in deel 3 op meerdere gebieden in haar leven in een ander stadium beland. Ook volgen we in alle drie de delen, de grootvader van Corinne maar dan rondom de Tweede Wereldoorlog. Beide personen hebben een enorme passie voor koffie, maar hun familie zal altijd op nummer 1 staan. 

Ik moet zeggen dat ik dit deel het beste vond van de serie, zoals jullie wellicht nog weten was ik niet heel enthousiast over de eerdere delen.

De hoofdpersonage uit deze serie, is naar mijn idee heel tegenstrijdig in haar doen en laten. Waar ze uren kan bakkeleien over iets kleins, kan ze wel binnen 3 tellen een levens veranderende beslissing nemen. Ik ben heel benieuwd naar het idee van de auteur achter dit personage, want soms komt ze op mij over alsof alles haar komt aanwaaien in het leven en de grootste tegenslagen worden opgelost. Alles lijkt snel vergeten en vergeven, terwijl sommige dingen blijven door sudderen door het hele boek. 

Waar ik vooral in dit boek van genoten heb waren de hoofdstukken die gingen over de periode rondom de oorlog. Ik vond deze passages, naar mate de serie vorderde, steeds beter uitgewerkt en daardoor steeds fijner om te lezen.

Dit boek zit weer vol met de details, waar ik dol op ben, dus dat is fijn, al mocht het van mij hier en daar zelfs wat minder. Ik hoef bijvoorbeeld niet te weten dat iemand een ui al apart had gelegd op het moment dat hij een maaltijd bereidt, maar misschien ben ik nu wel teveel aan het bitchen over het boek. 

Mocht je de eerdere delen hebben gelezen in deze serie, dan raad ik je zeker aan dit deel nog te lezen. Het geeft afsluiting en nogmaals, ik vond deze wel het beste van de drie. Wel kan ik helaas niet zeggen dat dit een favoriet van dit jaar is, misschien komt dat wel omdat ik koffie hartstikke smerig vind

Recensie: 2

Titel: Magdalena’s Droom
Auteur: Paula Stern
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Harpercollins