Er is een moord gepleegd op Windsor castle #dramatischefilmmuziek ! En niemand minder dan ‘the queen herself’ begeleidt je met het oplossen van de moord! In de aanloop naar haar 90e verjaardag, vindt een bediende een dode man in een kast in een slaapkamer. Het moet lijken op zelfmoord maar de MI5 ziet al gauw in dat het om moord gaat. Wanneer er bedienden verdacht worden, gaat de koningin samen met haar assistent – secretaris Rozie op onderzoek uit. 

Van dit boek had ik hoge verwachtingen die helaas niet zijn uitgekomen. Het boek bevat alle ingrediënten waar voor mij een perfect boek uit zou moeten komen, het koningshuis, een spannend boek waar ik wel nog van kan slapen en veel details! Maar toch was het hem voor mij niet helemaal.

Ik haalde personages door de war, vond af en toe de afwisseling vanuit wie je het verhaal las te rommelig en begreep niet altijd waarom de keuze werd gemaakt ineens vanuit die andere personage te lezen.

Ondanks dat ik niet helemaal lekker door het verhaal ging, zit het verhaal vol leuke details en vond ik het erg leuk hoe de koningin is neergezet! Er zaten een paar prachtige quotes in en erg leuke scènes, met name de stukjes waar je leest vanuit de koningin vond ik erg leuk.

‘Waardoor hij met de precisie van een uurwerk haar hart smolt’

Mocht er nu een vervolgdeel komen op dit verhaal waarin we de koningin en Rozie volgen in het oplossen van een zaak, ben ik toch wel benieuwd en zal ik dat avontuur dan toch, ondanks mijn kritiek puntjes, willen lezen!

Recensie: 3

Titel: De moord op Windsor Castle
Auteur: S.J. Bennet
Genre: Thriller
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam