Mia vertrekt uit Nederland en gaat in Rome aan de slag als au pair van de kinderen van een beroemd Italiaans stel. Mia doet haar best om het zo leuk mogelijk voor haar en de kinderen te maken, maar in een vreemde stad, waar je de taal niet spreekt, is dat niet altijd even makkelijk. Ze krijgt gelukkig hulp van mede nanny’s en van een knappe Italiaan! Maar is ze wel bestand tegen het werk in de glamourwereld van Italië…

De auteur schrijft vlot en er zitten erg leuke herkenbare stukjes in. Zoals scènes uit films of series en ze neemt je echt mee op reis in Rome, erg fijn! Zoals ik begrepen heb, is het verhaal losjes gebaseerd op de avonturen van Lotte zelf en dat maakt het stiekem extra leuk!

‘In een spontane bui had ik nog een aflevering van Bassie en Adriaan in Rome opgezet, maar het liedje met de Italiaanse teksten ben ik alweer vergeten.’

Wel vind ik dat de auteur veel wil vertellen in korte tijd waardoor de zinnen soms een beetje druk zijn, ik hoop dat dit logisch klinkt. Het lijkt of ze ons veel en gedetailleerd wil vertellen, maar dat heeft de auteur niet nodig, het mag wat mij betreft wat minder. Ik begrijp zelf de terugblikken naar Leiden niet zo goed, ik vind het niet echt iets toevoegen, ook miste ik een beetje de boodschap van het verhaal. Het werkte voor mij niet echt ergens naar toe. Dat vond ik jammer want de omschrijvingen van Italië, de scènes met de kinderen en de gesprekken met de mede nanny’s én knappe Italianen vond ik erg leuk, maar ik miste iets.

‘Put your finger in there, you will make it dolce.’

Het verhaal is fijn om te lezen als de regen tegen de ruiten klettert en je eigenlijk de verwarming aan wil zetten maar toch nog maar een dikke trui extra pakt. De Italiaanse sferen in dit boek zorgen dan voor wat extra warmte!

Ondanks dat ik wat miste, zal ik zeker nog eens een boek willen lezen van deze auteur, ik ben benieuwd wat ze ons nog meer te vertellen heeft door middel van haar zinnen!

Recensie: 3

Titel: Een verrukkelijk fiasco
Auteur: Lotte Petersen
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Harper Collins