Onderzoeksrechter Verlaque onderzoekt wederom een moordzaak en wordt wederom ondersteund door zijn vroegere vriendin, maar nu toch ook wel huidige vriendin, Marine Bonnet. Ditmaal vindt er een moord plaats in de prestigieuze universiteitswereld van Aix. De decaan van de theologie faculteit wordt vermoord gevonden en dit net nu hij had aangekondigd toch nog niet met pensioen te gaan én op het moment dat hij zou bekend maken wie er een belangrijke beurs zou krijgen.

Verlaque krijgt, vooral samen met zijn collega Bruno, te maken met professoren, promovendi en andere interessante omstanders. Het boek is wederom een kabbelend beekje maar het past wel bij dit genre en het verhaal. Waar er in het eerste deel wel meer gebeurde rondom de misdaden, bleef het in dit boek erg rustig. Ik vond de setting, de universiteit en de interessante studies, en het concept van het verhaal erg leuk gevonden, maar ik miste toch wat tijdens het verhaal. En dat terwijl er in dit boek minder afgedwaald werd naar de wijn en de sigaren, zoals in deel 1. Ik miste denk ik toch een beetje meer actie.

De hoofdpersonages leer je weer een beetje beter kennen, en ondanks dat dit boek prima los te lezen is, is het vanwege de personages wel zo leuk om eerst het eerste deel te lezen. Ze zijn namelijk best interessant en uniek. Jammer genoeg is er voor Marine in dit deel een kleinere rol weggelegd, ik denk dat zij een goede buffer is naast de soms wat ouderwetse Verlaque. Ik hoop dat in een vervolgdeel, haar rol weer wat groter zal zijn.

Al met al een leuke detective, die wat mij mij betreft een tikkeltje spannender had gemogen, maar qua setting erg leuk was

Recensie: 3

Titel: Moord in de Rue Dumas 
Auteur: Mary Lou Longworth
Genre: Thriller en spanning
Uitgeverij: Manteau