In deze nieuwe roman, bij een nieuwe uitgeverij, vertelt Madelein Kerseboom ons het verhaal van Esmee. Esmee is stewardess en vliegt de hele wereld over, haar vriend Melvin is haar thuisbasis. Hun leven lijkt ideaal, hij werkt als zij weg is ongestoord aan zijn romans en samen genieten ze van het leven. Maar of ze beide hun leven nog wel zo ideaal vinden… Esmee kan de verleiding niet weerstaan wanneer ze Javier ontmoet, ze begint een affaire, en vlak erna stort de wereld van Melvin, en haarzelf, in… 

Madelein schrijft zeer vlot en er komen veel emoties kijken bij dit verhaal. Ze weet de emoties goed te verwoorden en schrijft mooie zinnen. Zoals:

‘Jij bent mijn vlucht uit de realiteit geworden en dat is voor niemand eerlijk.’

Daarnaast zitten er veel details in haar verhaal en geen losse eindjes, waardoor je merkt dat er veel tijd en energie gestoken is in dit verhaal. Bijvoorbeeld de details over hoe een vlucht eruitziet voor een stewardess, het was niet nodig, maar zo voegt de auteur toch iets extra’s toe aan het verhaal. 

De personages in dit boek variëren in hun persoonlijkheid en met de een heb je wat meer dan met de ander. Zelf had ik had best wel wat moeite met de keuzes van Esmee rondom haar affaire, al voordat Melvin slecht nieuws krijgt, en vond het op sommige momenten lastig om me in te leven – mee te leven met Esmee. Daarnaast maakt Melvin ook bepaalde keuzes die soms mijn wenkbrauwen omhoog lieten gaan, ik vind het lastig om hierover te schrijven, want ik wil geen spoilers weggeven, maar ik wilde wel gezegd hebben dat ik soms moeite had om mij in te leven in de 2 hoofdpersonages. Ik denk dat ik het boek emotioneler had ervaren als dit wel was gelukt. 

Ondanks deze inleef problematieken vond ik het een goed geschreven, leuk en mooi verhaal. Ik ben dan ook benieuwd naar het vervolg, en benieuwd naar de reis die de personages in het volgende boek gaan maken.

Recensie: 4

Titel: Een vlucht naar jou 
Auteur: Madelein Kerseboom
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Xander Uitgevers B.V.