De nieuwste Tamara Haagmans, en terwijl ik dit schrijf, denk ik bij mezelf, ik zeg ook vaak: de nieuwe Jill, of de nieuwe Charlotte de Monchy, de nieuwe Jackie van Laren, en jawel Tamara Haagmans hoort gewoon in dit rijtje thuis. Dus de nieuwste Tamara, een heerlijke feelgood roman die gaat over Nicole.
Nicole krijgt onverwacht een nog al unieke erfenis. Namelijk een klein pretpark (of grote speeltuin) van haar overleden tante. Ze is er nog nooit geweest en heeft dus totaal geen idee dat het pretpark in vervallen staat verkeert en dat ze er gratis en voor niets een schuld bij krijgt. Ze werkt keihard om onder andere Marc, de huidige (knappe) manager, te laten zien dat ze het zeker niet wil verkopen en zeker er wat van wil maken. Maar ze wordt op verschillende manieren tegenwerkt…

Nou ik val maar meteen met de deur in huis. Dit boek is ZO ontzettend leuk. Het is ontzettend vlot en grappig geschreven. De verhaallijn uit ‘Alles op het spel’ erin verwerkt vind ik een leuk detail, en mooi verwerkt in het verhaal. 
De auteur (chique he) bezit de kracht om in haar boeken ervoor te zorgen dat je direct betrokken bent met de personages.
Daarnaast zitten er leuke herkenbare stukjes in. Bijvoorbeeld het stukje met de kat, zo geweldig! Ik herkende de scène en de liefde voor Friends enorm! Echt genieten! Ik ga mijn vent toch echt die serie laten kijken want ik wil ook wat Marc & Nicole hebben! Maar naast deze leuke herkenbare details, voelde ik nog een herkenbaarheid, ik herkende een beetje van Tamara zelf in dit verhaal. Ik voelde de liefde die zij heeft om andere mensen blij te maken, door de bladzijdes heen. Ik ken haar een beetje, en ik moest tijdens het lezen dus ook regelmatig aan haar denken. Goed gedaan Tamara, ik ben trots op je! 

Deze feelgood bevat, wallaby’s, een knappe vent, quotes uit de beste tv serie ooit, leuke hysterische vriendinnen en aardbeien, nou als dit je niet over de streep trekt om dit boek te gaan lezen, weet ik het ook niet meer!! Ga dit lezen! 

Recensie: 4

Titel: Met een beetje geluk
Auteur: Tamara Haagmans
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff