In dit verhaal leren we Francien kennen, vrouw van, moeder van én medewerkster van. Opgeleid tot chef-kok, maar toch de keuze gemaakt om niet meer in een restaurant te werken zodat ze haar werk met het gezinsleven kan combineren. Maar wanneer haar zoon bijna 18 is, begint het toch weer te kriebelen. Haar man staat er niet achter en Francien heeft zich er eigenlijk al bij neergelegd maar dan komt ze ergens achter wat haar leven op zijn kop zet.

Wat was dit een ontzettend leuk en vlot geschreven verhaal. Ik vind dat deze auteur een hele fijne schrijfstijl heeft. Er zit humor, liefde en girlpower in! De hoofdstukken zijn kort en je vliegt er echt door heen, het is dan (helaas) ook niet een heel lang verhaal, maar alles zit er in, ik heb niet het gevoel dat we iets tekort komen. Sommige stukken zijn echt hilarisch, heerlijke humor. 

‘Wat is een barista?’ vraagt Max met opgetrokken wenkbrauwen.
‘Dat is iemand die koffiezet.’

De personages in het verhaal leer je redelijk goed kennen, sommige blijven wat op de achtergrond, maar het is ook voor hen niet nodig om verder uitgelicht te worden. Francien vind ik wel echt een powervrouw. Het is ook gewoon fijn om een boek te lezen met een flinke dosis girlpower, je hebt helemaal geen man nodig om voor jezelf te gaan. Who run the world, girls!

Dit wordt zeker niet mijn laatste verhaal van deze auteur, tenminste, ik hoop dat er nog meer verhalen komen, want dit smaakte echt naar meer! Ben je op zoek naar een fijne, vrolijke feelgood, met een tikkeltje liefde, hard werken én familie gevoel? Dan is dit zeker wel een verhaal voor jou!

Recensie: 4

Titel: MEt de Franse slag
Auteur: Joëlla van der Breggen
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Loft Books