Ik vind het altijd ontzettend lastig om bij een serie, in de recensie van het laatste deel, een omschrijving van het boek te schrijven. Ik probeer het zo spoiler (sowieso geen spoilers over dit deel, maar over de eerdere delen is het lastig) vrij te houden, maar ben je van plan deze serie nog te lezen, scroll dan toch maar even verder!

April heeft eindelijk haar geliefdes verteld dat ze geen mens is, en wanneer ze wederom wordt gevraagd om hulp, neemt zij beide geliefdes mee naar de droomwereld Terr. Daar beleven ze samen, maar ook alleen, enorm spannende avonturen en wordt niet alleen, het intoom houden van haar gave, maar ook haar relatie voor April op de proef gesteld..

De vormgeving van dit boek is wederom prachtig, het past precies bij de eerdere delen en is echt een toevoeging aan het verhaal. De uitgeverij laat echt zien dat het boek mooi neerzetten enorm belangrijk voor hen is. 

Wat was het fijn om weer op Terr te zijn. Dit derde deel kenmerkt zich weer vol leuke anekdotes, grappige toevoegingen en het leest echt als een trein. Ondanks dat dit het laatste boek uit de serie was, zal dit zeker niet het laatste boek zijn wat ik lees van deze auteur.
April en Tom zijn dit keer toch echt mijn favoriete personages. Waar ik zelf soms twijfelde over de keuze om de geliefdes van April mee te nemen naar Terr en me hier en daar wat aan hen stoorde, begrijp ik de keuze wel van de auteur, April kon niet anders meer. Wel vond ik sommige personages die kort voorbij komen geen toegevoegde waarde hebben in het verhaal, het voelde soms een beetje als opvulling en dat had het verhaal zeker niet nodig. Er gebeurt enorm veel in dit deel, dus wat mij betreft hadden er wat personages en gebeurtenissen weggelaten mogen worden, desalniettemin leest het zoals gezegd als een trein, dus wat zeur ik nu eigenlijk weer.

Ben je op zoek naar een gave fantasy serie, die zeer toegankelijk is voor leken in de fantasy wereld (zoals ik) dan is dit echt wel wat voor jou. Alle drie de boeken zijn vlot geschreven, divers, grappig (deze auteur heeft humor!!) en je voelt aan alles dat er heel veel werk in zit! Ik heb genoten van dit derde deel én wat mij betreft had er best een vierde deel mogen komen.

Recensie: 3

Titel: Als doden slapen
Auteur: Mel Hartman
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Hamley Books