Stella wordt op een nacht wakker van een vreemd geluid buiten. Fieuw, het zijn maar takken van de boom die tegen haar raam aankomen. Vervolgens ziet ze haar kat voorbij komen… maar kan dat eigenlijk wel als je op de eerste verdieping slaapt? Vervolgens vindt ze iets vreemds in haar broodtrommel en dat zorgt ervoor dat haar ouders besluiten haar een groot geheim te vertellen… haar mama is een….

Dit is een leuk verhaal voor jeugdige lezers en volwassenen. Een verhaal waar je lekker in kan wegkruipen en als volwassene heb je het zo uit, maar was het wel een leuke ervaring. De personages zijn leuk en verschillend en de vriendschappen in dit boek vind ik erg mooi om over te lezen. Want ook als je anders bent, kun je alsnog vriendinnen zijn! Ook is de wilskracht in combinatie met hulpvaardigheid van Stella een mooi puntje om te benoemen, een echt voorbeeld voor jeugdige lezers! 

Ik vind wel dat de redactie van dit boek wat strenger had gemogen. De wormen die op de achterflap staan beschreven zijn in het boek een rattenstaart, en het is erg kort achter elkaar woensdag, wat volgens mij in de volgorde van het boek niet klopt. Ik verwacht dat kinderen dit niet zo snel opvalt, maar helaas mij wel en dat vind ik een beetje zonde. 

Een verhaal bomvol fantasie, liefde, vriendschap en doorzettingsvermogen! Erg leuk om te lezen, en hoop zeker nog eens iets over Stella, haar vriendinnen en haar familie te lezen!

Recensie: 3

Titel: Mama Heks
Auteur: Laat de Kock
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Hamley Books