Joehoe, de zon schijnt en de lucht is blauw (is dit nu niet het geval bij jou, denk het er dan even bij)! En wat heb je met zo’n weertje nu nog nodig naast de nieuwe Jill ?! Niet veel denk ik, misschien een lekker stuk taart? Maar geloof me, deze fijne feelgood zorgt er echt voor dat je even een paar uur niet veel anders nodig hebt dan dit boek!

In ‘De zomer van je leven’ leren we Amber kennen. Amber heeft jaren gewoon in een pleeggezin en kort voor haar woonde Lachlan in datzelfde gezin. Ze kregen, ondanks dat Lachlan en Amber niet in hetzelfde huis woonden, een goede band en zijn beste vrienden sinds hun jeugd . En deze feelgood, zou geen feelgood zijn als niet 1 van de 2 verliefd zou zijn op de ander, en jawel hoor Amber is tot over haar oren verliefd op Lachlan maar ze weet ook dat het niet zal werken, dus besluit ze niets te doen met haar gevoelens. 

De opbouw van het verhaal bestaat uit veel verhalen – herinneringen uit het verleden, en daar wordt veel over verteld door verschillende personages. Op die manier leer je allerlei personages, ook de personages die wat meer op de achtergrond staan, steeds beter kennen en begrijp je steeds meer van hun beweegredenen en gedragingen. Naast de verhaallijn van Amber en Lachlan, staan er dus meer enorm leuke verhaallijnen en personages centraal in dit boek, en je vliegt door de verhalen en de personages heen, ik persoonlijk vind dat altijd enorm leuk. Wat de opbouw betreft dacht ik in het begin van het boek nog: ‘hmm alweer een herinnering uit het verleden’, maar nu ik er op terug kijk was het eigenlijk juist een hele fijne manier waarop dit verhaal verteld werd. 

De schrijfstijl, is zoals we gewend zijn van Jill Mansell erg vlot en beeldend. De dorpjes die zij creëert in haar boeken zorgen ervoor dat je, je koffers wil pakken en verhuizen. Er zit humor, romantiek, liefde én vriendschap in het verhaal en dat maakt het een heerlijke feelgood. Je leest afwisselend vanuit verschillende perspectieven waardoor het verhaal leest als een trein. Ja er zitten wat ongeloofwaardige stukken in én ja het is enorm voorspelbaar, maar joe, op het moment dat ik dit boek las had ik even niets anders nodig dan, verstand uit en boek aan! 

Ik vond dit een van de leukste Jill’s van de afgelopen jaren, ik kan alweer niet wachten op de volgende!!

Overall Rating: 4

Titel: De zomer van je leven
Auteur: Jill Mansell
Genre: Romantiek
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff