Na de 7 zotgevallen, voorleesverhaaltjes voor in de winter, is er nu een nieuw seizoen dus ook een nieuw boek, 7 zotgevallen, voorleesverhaaltjes voor in de lente! Geschreven door Bieke Vanlaeken en geïllustreerd door Kim Braekevelt! 

Een boekje met verhaaltjes over de lente. Een verhaal over kro-kussen en een verhaal over roddelborstjes. Een verhaal over koeien die verstoppertje spelen en een verhaal over geloven in jezelf! En zeg nu zelf, dit klinkt toch alleen al hartstikke leuk.

Het zijn leuke verhaaltjes met korte zinnen, ondersteund met bijpassende en vrolijke illustraties. Wel vind ik het jammer dat net zoals bij het vorige deel, er witte bladzijdes tussen zitten die naar mijn idee opgevuld hadden kunnen worden met een illustratie!

Wat ik zo fijn vind aan dit soort boekjes, is dat ondanks dat het geschikt is om voor te lezen vanaf 6 jaar en zelf te lezen vanaf 9 jaar, dat ik met mijn bijna 2 jarige mini, dingen zie in het boekje die hij ook in de tuin of het bos ziet. Hij dingen herkent op de illustraties en ik vervolgens de link voor hem kan leggen naar buiten en de lente. Zo zie je maar, voorlezen, is altijd een goed idee. En wat is er nou fijner, dan een stralende lentedag, terwijl het Pasen is en je heerlijk samen kunt genieten van de natuur en verhaaltjes daarover!

Recensie: 4

Titel: De zeven zotgevallen
Auteur:  Bieke Vanlaeken
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Phoenix Books