In deze comic leren we Billy en haar vader kapitein Nemo kennen. Iedere zomer mag zij met hem mee op reis. Ze reizen dan met hun varende auto, is dat niet cool! Dit keer maken ze samen een reis door West-Europa. 

Wat ik een enorm goed iets vind aan dit boekje is dat het over een reis door West-Europa gaat en dat het begint met wat korte informatie over West-Europa, zo prikkel je bij jeugdigen de voorkennis en zo leren ze weer iets nieuws.

Het boek bestaat uit 6 korte avonturen die Billy beleeft met haar vader door heel Europa. Na een avontuur, wordt er nog kort wat informatie gedeeld over het land waar het avontuur zich heeft afgespeeld, ik vind dit als juf natuurlijk super, want leren zonder dat je het doorhebt is altijd een goed idee! De informatie is ook leuk voor jeugdigen, niet alleen over ‘saaie’ onderwerpen uit de geschiedenis, maar ook informatie over het eten uit bepaalde landen en bijvoorbeeld auto’s! De illustraties zijn erg grappig en passen goed bij de geschreven tekst. De tekst is kort en duidelijk, hier en daar wellicht wat aan de moeilijke kant, maar hoe leuk is het dan om samen, als kind zijnde, met je ouders of leerkrachten of wie dan ook te kletsen over wat je net gelezen hebt. 

De verhalen passen ook nog eens uitstekend bij het land waar Billy en de kapitein zich bevinden. Van stieren vechten in Spanje tot het oktober feest in Duitsland! Erg leuk! De verhalen springen naar mijn mening wel wat van de hak op de tak en ergens miste ik wat samenhang, het zijn 6 verhalen die prima los te lezen zijn, maar iets meer samenhang tussen de avonturen en iets meer informatie over de personages had ik leuk gevonden. Nu leer je de personages niet echt kennen, maar ga je direct met hen mee op avontuur.

Ik denk dat kinderen dit boek zeker weten te waarderen, de avonturen zijn spannend, afwisselend en leuk verteld en geïllustreerd! Ik kijk al uit naar een eventuele vervolgreis van Billy en haar vader Kapitein Nemo.

Recensie: 3

Titel: Kapitein Nemo
Auteur: Tim Aarts
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Peter Pan Comics