Chinouk Thijssen is een veelvoorkomende naam in mijn boekenkast, ik mis er nog maar 2! Maar toen ik zag dat ze bezig was met het uitbrengen van een kinderboek heb ik deze direct gepreorderd!

Het boek begint meteen spannend. Lúcia hoort de stem van haar overleden grootvader uit de koelkast komen en ze strekt haar hand uit en ineens staat ze op het treinstation. Niet zomaar een treinstation, nee, eentje waar de Welbefaamde Betoverende Limotrein staat te wachten en haar naar haar grootvader brengt! Ze belandt in en doldwaas avontuur en helpt haar opa om een vloek op te heffen! Dit gaat echter niet zo gemakkelijk…

Ik las dit boek in de auto, op weg naar onze vakantiebestemming, heerlijk een boek die je in 1 dit kan uitlezen! Er gebeurt best veel in het boek, het zit bomvol fantasie en ik denk dat menig kind jaloers is op de avonturen van Lúcia! Lúcia is dan ook een hele stoere meid die, de kans om haar opa te helpen, met twee handen aangrijpt! Ondanks dat er best wel veel gebeurt, het had van mij wat minder gemogen, zit er wel een spannende opbouw in het verhaal waardoor je toch geboeid blijft lezen. Ik denk wel dat kinderen zich goed moeten focussen tijdens het lezen van dit boek. 

De schrijfstijl van Chinouk herken je zeker in dit boek, al durfde ik na dit boek wel nog gewoon te slapen, dat was met de truth or dance serie wel anders! Maar je merkt dat dit verhaal vol met passie is geschreven. Het leest vlot en er zitten grappige elementen in. Super leuk om te ervaren hoe een geliefde auteur, in een ander genre ook leuk schrijft!

De vormgeving en de illustraties staan daarnaast ook als een huis en ze maken het verhaal helemaal af! 

Ik ben zeer benieuwd naar het volgende avontuur van Lúcia. Al hoop ik persoonlijk dat er dan ietsje minder gebeurt!

Recensie: 3

Titel: Lúcia Flores
Auteur:Chinouk Thijssen
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Clavis