Josh verliest op één avond alles. Zijn vriendin, zijn huis en zijn baan. Hij vroeg zijn vriendin ten huwelijk, na alles tot op de punt hebben voorbereid, maar waar hij niet op was voorbereid was, dat ze nee zei. Nu woont hij weer bij zijn ouders. Hij besluit om niet meer te plannen en de komende tijd al zijn beslissingen af te laten hangen van een munt. Alle beslissingen worden nu gemaakt door kop of munt te spelen.. en dan beslissingen over zijn ontbijt maar ook over of hij op date gaat met iemand of niet.

Ik vond het leuk om het boek te lezen vanuit een mannelijk personage, dat is weer eens wat anders. Ik vind het daarnaast ook leuk om eens zo’n soort verhaal door een man geschreven te lezen! Je leert Josh best goed kennen en hij schroomt niet zijn gedachtes met je te delen, waardoor je hem nog gaat begrijpen ook waarom hij al zijn keuzes af laat hangen van een muntje. De auteur schrijft vlot en gemakkelijk (dit past bij het verhaal) en hij neemt je mee in zijn zoektocht naar een nieuwe liefde en misschien nog wel belangrijker, een zoektocht naar de eigen ik van Josh 

Ik vond het verhaal zelf best uniek, er zitten wat feelgood cliche’s in, maar naast het unieke verhaal past dat prima. Er zit een goede opbouw in het boek, en er gebeurt net genoeg om je aandacht erbij te houden. Vooral in het tweede gedeelte van het boek is dit geval, mocht je wat struggelen bij de eerste hoofdstukken, blijf vooral lezen want hoe verder je leest hoe leuker het wordt. 

Dit was het eerste boek van deze auteur en ik zal zeker nog wel eens een boek van hem oppakken. Met de juiste dosis humor en leuke passages heeft hij mij overtuigd!

Recensie: 3

Titel: Kop of munt
Auteur: James Bailey
Genre: Feelgood
Uitgeverij: HarperCollins