In dit boek neemt Ava ons mee op schrijversretraite. Een speciaal schrijversretraite, want in de periode dat ze er is, is het niet toegestaan iets van haar persoonlijke leven te delen met haar mede schrijvers. Ava wordt deze periode Aria. Ava is overigens helemaal niet op zoek naar een man, want ze is daar om te schrijven…. Tot dat ze ‘Dutch’ tegen komt. De klik is er, maar is deze er ook thuis? Als Aria & Dutch veranderen in Ava & Matt?

De humor van Sophie Kinsella, druipt weer van dit boek af. Ik heb meerdere malen hardop gelachen om zinnen zoals:

‘Zoals ik zo vaak niet van plán ben om een muffin bij mijn koffie te bestellen, niet dat ik het niet wíl, maar o, kijk, daar is hij al, hoe kan dat nou!’ 

Ava wil dolgraag in de bubbel blijven waar zij en Matt inzaten, daardoor is ze zeker wel naïef noemen. Daarnaast worden Matt & zij wel als echt twee extreme tegenpolen neergezet. Daar moet je wel een beetje doorheen kijken en gewoon genieten van de ongemakkelijke en grappige momenten. Maar de manier waarop Sophie Kinsella deze twee personages vorm heeft gegeven is gewoon weer heerlijk. Je voelt tijdens het lezen aan alles dat dit een boek van haar hand is! 

Ik dacht zelf tijdens het lezen, gezien Ava & Matt al vrij snel in het echte leven zijn, waar gaat de auteur het nog zo lang over hebben dan, maar ik heb geen moment gedacht dat het boek te dik was. Ava maakt een mooie reis door op zoek naar zich zelf, al heeft ze dit zelf volgens mij niet helemaal door.

Een fijne feelgood, waar ik dan ook echt van heb genoten. Op naar nog meer Sophie Kinsella!

Recensie: 3

Titel: Liever verliefd
Auteur: Sophie Kinsella
Genre: Feelgood
Uitgeverij: The house of books