Tot over mijn oren in het plastic. Zoals we wel weten, zitten we namelijk tot over onze oren in het plastic! Dit boek neemt ons mee op reis van: de tijd voor we plastic hadden tot nu. En man, wat zit er in veel producten plastic…. Als ik aan plastic dacht, dan dacht ik aan wegwerp plastic, maar dankzij dit boek, ben ik weer even met ‘mijn neus op de feitjes gedrukt’ en wauw, terwijl ik dit schrijf ben ik een grote plastic bom. Alleen al de luiers die er hier thuis doorheen gaan.. maar goed, het gaat hier niet over mij maar over dit boek! 

Door middel van een vlotte en fijne schrijfstijl neemt de auteur ons mee in het verhaal over plastic. Alles komt aanbod, waar plastic van wordt gemaakt, welke soorten plastic er zijn, wat je allemaal kunt maken van plastic. Waarom we vroeger ontzettend blij waren met plastic en er nu vooral vanaf willen. 

De schrijfstijl vond ik erg vermakelijk, ik verwacht dat de jongere lezers onder ons dit ook zo zullen ervaren. De grapjes die er in verstopt zitten en de manier waarop je als lezer wordt aangesproken vind ik jeugdig en leuk! Daarnaast zijn de illustraties echt fantastisch. Ze zijn leuk, kleurrijk, opvallend en leerzaam! 

Ik heb ook echt nieuwe dingen door dit boek geleerd, bijvoorbeeld over het Spookleger en dat meneer aardappel hoofd nu dan wel uit een plastic aardappel bestaat, maar er vroeger gespeeld werd met een echte aardappel! 

Een heel leerzaam, informatief en interessant boek, een boek dat er hopelijk voor zorgt dat in ieder geval de lezers meer bewust zijn van ons plastic probleem én we samen er iets aan kunnen doen. Nou, ik neem nog een slokje water uit mijn Dopper!

Recensie: 4

Titel: Tot over mijn oren in het plastic
Auteur: Daniël Poolen
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Gottmer