In dit boek staan meerdere vrouwen centraal rondom het jaar 1900. Olive heeft radicale plannen voor haar toekomst, Otillie geniet van haar nieuwe jeugdige leven in Londen, maar maakt zich ondertussen druk om haar moeder. Haar moeder krijgt gezelschap van hun dienstmeisje Mabs. Hun leven raakt in elkaar verstrikt en alleen samen kunnen ze ervoor zorgen dat iedereen veilig én gelukkig is. 

De verhaallijnen lopen in dit boek door elkaar en zijn op een mooie manier in elkaar verweven. De auteur schrijft gepassioneerd en hier en daar verloopt het verhaal wat traag, maar toch bleef ik geboeid lezen. Daar waar de ene vrouw door haar beschermende en royale opvoeding, een beetje wereldvreemd is, maar haar hart op de juiste plek heeft zitten, heeft de ander precies door hoe keihard de wereld kan zijn. Waar de een de hele dag lusteloos op bed ligt, is de ander niet te houden en wil zo snel mogelijk de wereld ontdekken. Deze verschillen worden mooi neergezet maar hier en daar zijn de verhaallijnen een tikkeltje ongeloofwaardig. (Wil je nu weten wat ik precies bedoel, stuur me een berichtje, dan houd ik mijn recensie spoiler vrij maar kunnen we er wel over kletsen!)

Het is het derde boek van deze auteur dat ik heb gelezen en ik heb altijd een beetje een haat-liefde verhouding met haar boeken. Ik kijk er altijd enorm naar uit, maar ik vind dat ze nog niet de kwaliteit behaalt van de auteurs in hetzelfde genre. Maar zoals ik al zei, wil ik dus wel iedere keer haar boek lezen, dus toch waardeer ik haar schrijfstijl meer dan voldoende! Ook wil ik wel genoemd hebben dat haar boeken steeds beter worden en dan met name de verhaallijnen en de geloofwaardigheid van de sommige gebeurtenissen.

Het is een mooie historische roman, waarin vrouwen power voorop staat én het maar weer eens duidelijk wordt hoe hard sommige mensen (lees mensen die niet wit of mannelijk zijn) moeten werken om hun plekje in de maatschappij te krijgen – verdienen. Ondanks dat ik niet volledig enthousiast was, raad ik dit boek zeker wel aan als je houdt van boeken in dit genre.

Recensie: 3

Titel: De rozentuin
Auteur: Tracy Rees
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Zander Uitgevers B.V.