Rond 1880 droomt de jonge Charlotte van een ander leven. Het liefst zou ze in haar vaders voetsporen treden en de hele wereld overtrekken en op avontuur gaan, echter hebben haar grootouders liever dat zij een echtgenoot zoekt. Dit doet ze dan ook, maar dit weerhoudt haar er niet van om met hem de grote sprong te wagen en richting Afrika te gaan… zal ze daar haar geluk en rust vinden? 

De tijdsperiode waarin dit verhaal zich afspeelt vond ik erg fijn, ik houd ervan om te lezen hoe ze weken op een schip zitten in plaats van even het vliegtuig pakken. De schrijfstijl van deze auteur past dan ook enorm bij de sfeer die zij wil neerzetten.

Het continu benadrukken van de ongelijkheid tussen de Duitse immigranten en de Afrikanen ging mij op een gegeven moment tegen staan, enkele personages leken iets verder te zijn in hun tijdsgeest maar handelden daar naar mijn mening niet voldoende naar. Nu kan dit natuurlijk de boodschap zijn geweest van de auteur, maar ik kreeg er een nare smaak van. Ook had ik de verhaallijn rondom de dood van haar ouders graag meer uitgewerkt zien worden, de dood van haar ouders komt al snel voor in het boek en deze verhaallijn is heftig maar kort, ik vind het een gemiste kans van de auteur dat ze hier niet verder op inging. 

Los van deze twee punten vond ik het een fijn verhaal om over te lezen. De schrijfstijl van de auteur is prettig ondanks dat ik de schrijftaal niet altijd wist te waarderen. Een verhaal over een sterke vrouw, die onafhankelijk wil zijn, veel tegenslagen krijgt te verwerken, maar toch altijd weer boven komt. Wanneer je van historische fictie houdt, dat zich afspeelt in Afrika, is dit zeker wel een fijn boek. 

Overall Rating: 3

Titel: Liefde op de savanne
Auteur: Anne Jacobs
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Xander Uitgevers B.V.