Wanneer er twee bijna identieke kinderen worden vermist, waarvan één weet te ontsnappen, gaat commissaris Valentina Medici op onderzoek uit. Ze stuit op een lugubere zaak, die veel meer bevat dan de twee vermiste kinderen. Ze wordt bijgestaan door een in vervallen geraakte politieman maar ze lijken steeds een stap achter de moordenaar te staan. 

De opbouw van dit boek zit prima in elkaar, waar je gedurende de eerste hoofdstukken het boek nog gemakkelijk weglegt, wordt dat naarmate je verder komt in het verhaal, steeds lastiger. Je leest het boek vanuit het perspectief van meerdere politie mensen. Maar dit wordt uiteindelijk afgewisseld met het perspectief van de dader, dit zorgt voor net dat beetje extra, een beetje extra griezeligheid en een beetje extra spanning.

Bepaalde keuzes van de hoofdpersonages vond ik niet overeenkomen met de persoonlijkheid die zij lijken te hebben, hier stoorde ik me af en toe wat aan. Ook was het voor mij soms te luguber, maar dat is geen afbreuk op dit boek, dat is gewoon een kwestie van mijn vermogen om lugubere dingen aan te kunnen in een boek. 

De spanning zit er in ieder geval goed in en de keuze van de auteur om een kunstige invalshoek te gebruiken vond ik erg origineel en goed gevonden. Persoonlijk had het voor mij nog meer over de kunst mogen gaan, maar dan wordt het natuurlijk al gauw een roman in plaats van een thriller en dat is denk ik niet de insteek van de auteur geweest.

Het boek bevat korte hoofdstukken en dit zorgt voor een lekker vlot tempo. Al met al vind ik dit best wel een aanrader! Ben je op zoek naar een thriller met een kunstige inval? Dan is dit zeker wel iets voor jou!

Overall Rating: 3

Titel: Het Caravaggio-vonnis
Auteur: Marco de Franchi
Genre: Thrillers & Spanning
Uitgeverij: Xander Uitgevers B.V.