Chef-kok Anna is na een langdurige relatie, waarin ze niet alleen op liefdesgebied maar ook op werkgebied enorm ondergewaardeerd werd, klaar voor een nieuwe start. Deze hoopt ze te maken in Crovie, een dorp in Schotland, in haar pas gekochte woning The Fishersgirl luck. Ze heeft vrijwel direct spijt wanneer ze aankomt, maar probeert er toch wat van de maken. Ze opent een lunchclub en ze gaat zich steeds meer thuis voelen in Crovie, het dorp wordt alleen geteisterd door stormen en aardverschuivingen waardoor het geluk van het hele dorp op het spel staat.

Ik vond dit een hele fijne roman om te lezen, de auteur weet meerdere malen een gevoelige snaar te raken en daar begint ze eigenlijk al op de eerste bladzijde mee. Dit is echt zo’n boek waar je steeds denkt, oké nog 1 hoofdstuk dan. Je sluit niet alleen Anna direct in je hart, maar haar dorpsgenoten zijn bijna allemaal schatten en ze zijn er echt voor Anna waardoor ze zich gewaardeerd en geliefd gaat voelen. 

Het enige jammere vond ik een bepaalde verhaallijn, die vond ik een beetje vreemd en niet nodig, ik kan het verder niet benoemen want het is nogal een spoiler.

Los van deze verhaallijn, vond ik de opbouw van dit verhaal erg fijn, er zit een duidelijke groei in. Ik vond de beeldende schrijfstijl erg prettig, je waant je echt in de stromende regen in Crovie. 

Een boek over vriendschap, liefde, zelfvertrouwen, rouw en doorzettingsvermogen. Een boek met stoere Schotten, wat wil je nog meer…? Ik vind dit echt een aanrader! 

Overall Rating: 4

Titel: Het huis onderaan de klif
Auteur: Sharon Gosling
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Z&K