In dit verhaal draait het om Isabella, Izzy voor vrienden. Zij woont bij haar oom en tante na een noodlottig ongeval. Wanneer haar oom & tante vinden dat ze haar niet meer onder controle hebben (badboy alert) wordt Izzy naar een prestigieuze kostschool gestuurd. Een school met alleen meisjes, geen telefoon én schooluniform. Ondanks dat Izzy er enorm tegenop ziet, heeft de school en haar kamergenote meer voor haar in petto dan ze verwacht! 

Ik vond het verhaal enorm leuk, vooral het gedeelte waar Izzy naar de kostschool gaat. Ik vond hoe de school wordt neergezet, ook echt bij de schrijfstijl van Michelle passen. Bij de eerdere hoofdstukken waar Izzy wat losbandig is, had ik wat moeite met het inleven. Maar naarmate Izzy groeit in haar ontwikkeling, groei ik mee met mijn inlevingsvermogen! 

De mysterieuze vibes, de beeldende schrijfwijze en de leuke momenten op de kostschool zorgden voor een glimlach op mijn gezicht tijdens het lezen. Zoals gezegd, maakt Izzy een enorme groei door en dat is fijn lezen. De personages worden hier en daar mysterieus uitgewerkt en dat past helemaal bij het verhaal en de bijbehorende belevenissen. 

Ik miste wel de uitwerking van een leuke koppelpoging in het verhaal (ik miste hier een stukje van), dat vond ik jammer. Maar, los hiervan, is het een leuk, vlot geschreven young adult verhaal. Houd je van een beetje ‘puber’ drama en kostschool vibes, dan is dit zeker een leuk verhaal om te lezen! Michelle, ik heb ervan genoten !

Overall Rating: 3

Titel: Licht in de duisternis
Auteur: Michelle Sikking
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Loft books