De historica Kate krijgt de kans om een artikel te schrijven over de Cheapside juwelen. Deze juwelen zijn in 1912 opgegraven in London en van onschatbare waarde. Wanneer ze de sieraden gaat bekijken kan ze niet weten dat ze niet alleen onderzoek doet naar de juwelen maar ook naar haar eigen verleden.

De plaatsen, de juwelen en de reizen die gemaakt zijn, zijn mooi beschreven en ook erg interessant. Echter gebeurt er best wel veel in het verhaal, er lopen verschillende verhaallijnen naast elkaar op verschillende locaties en wat mij betreft was het een beetje teveel van het goede. Daarnaast miste ik hier en daar wat redactiewerk (tik fouten en wel heel veel evenementen op 1 avond waardoor de tijdlijn volgens mij niet meer klopte). Daardoor greep het boek mij niet aan zoals ik had gehoopt.

Het idee van het verhaal is mooi en het feit dat de verschillende verhaallijnen samen komen is een fijne manier om het verhaal te vertellen. Persoonlijk moest ik wennen aan de schrijfstijl, maar dit had denk ik te maken met alle verhaallijnen die naast elkaar lopen. Normaliter vind ik dat juist fijn maar in deze roman dus wat minder.

Een historische roman, waarin veel interessante sieraden, gebeurtenissen en reizen centraal staan. Een recept voor een fijne roman, hopelijk pakt het voor andere lezers beter uit dan voor mij! 

Overall Rating: 3

Titel: De verloren ring
Auteur: Kirsty Manning
Genre: Feelgood
Uitgeverij: De fontein romans & spanning