Daar ligt het. Op straat. Een klein, wit, glanzend doosje. Voor Levy zich kan bedenken zit het al in haar zak. Levy is een jong meisje, ze leeft in een wereld vol pesters, ruziënde ouders en stomme rekensommen. 

‘Zat ik maar op Zweinstein,’ mompelt ze. Dat wil volgens mij ieder kind (ik nu nog steeds) maar Levy gun je dit ook gewoon, een andere wereld!

Op het moment dat ze een wit doosje op straat vindt, beginnen er vreemde dingen te gebeuren. Kan het doosje haar helpen of is ze juist in gevaar? Samen met haar beste vriend Robin, gaat ze op onderzoek uit en groeit Levy in alles. 

Eerst wil ik het even over de cover en de flaptekst hebben. Wat een plaatje, hoe langer je er naar kijkt, hoe meer je ontdekt en hoe nieuwsgierig je wordt en de flaptekst, spreekt ook aan, je wilt meteen weten wat voor doosje Levy gevonden heeft.

Wauw wat een mooi boek, want heeft de auteur een eerlijk boek geschreven met een vleugje fantasie! Ik denk dat dit boek (helaas) voor veel kinderen herkenbaar is. Lara Reims haalt thema’s aan zoals, pestende schoolgenoten, ruziënde ouders, stomme en vervelende sommen waar je, je op moet concentreren en een vriendschap wat alles wel doorstaat. Maar ook techniek en fantasie komt hier aan bod. Ik hoop dat jeugdigen die dit boek lezen, zich verliezen in de fantasie wereld die de auteur schept en zo ook even kunnen vergeten waar zij zijn. Maar ook voor juffen, meesters, ouders en anderen die met kinderen te maken hebben is dit een goed boek om te lezen. Hebben wij altijd wel door wat er in de koppies van de kids omgaat? Dat kinderen zich schuldig kunnen voelen als hun ouders gaan scheiden. Of dat ze zich zo druk kunnen maken om hun volgende school. De vriendschap die Levy en Robin hebben is prachtig. Samen op avontuur, want je laat elkaar toch zeker niet alleen!

Recensie: 4

Titel: Levy en het witter wonderdoosje
Auteur: Lara Reims
Genre:
Jeugd
Uitgeverij: Hamley Books