In dit mooie prentenboek maak je kennis met twee ridders: Lance & Lot. Lance & Lot wonen in een groot kasteel en zijn samen heel gelukkig maar toch missen ze wat.. hun tafel is zo groot er passen nog veel meer mensen aan. Dus ze gaan op zoektocht naar iets wat de leegte kan opvullen. Ineens weten ze wat ze missen, een baby! Maar dat is lastig zoeken als de ooievaars die niet zomaar komen brengen… ze geven de moed bijna op,
maar dan… 

Dit boekje, gebaseerd op het ware verhaal van twee echte pappa’s, is enorm leuk geschreven en getekend. De twee echte pappa’s kwamen er namelijk achter dat er bijna geen boekjes te vinden zijn (toentertijd) over pappa’s die adopteren en besloten zelf hun verhaal te delen in samenwerking met Linda de Haan! 
De prenten zijn vrolijk getekend en lekker kleurrijk. Ik vind het grootste pluspunt dat het verhaal een echte boodschap heeft maar verpakt is in een soort sprookje over twee ridders! Ik vond het ook een fijne afwisseling dat het eens niet op rijm geschreven is. Het verhaal kan kinderen goed helpen begrijpen hoe het is voor twee pappa’s om een kindje te adopteren. Een erg mooi en leerzaam prentenboek dus! Daarnaast vind je op de website van Lance & Lot, knutseltips en een lesbrief als je dit prentenboek op school wil gebruiken!

Recensie: 4

Titel: Lance & Lot zoeken zich rot
Auteur: Linda de Haan
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Ploegsma