Rowena is knap, verwend, rijk en had ik al verwend gezegd? Ze woont en in een chique buurt in London in het jaar 1897 en wordt heel beschermd opgevoed. Door deze opvoeding is ze een beetje wereldvreemd en zodra ze verliefd wordt op de assistent van een schilder weet ze dan ook niet wat haar overkomt. Is ze in staat alles op het spel te zetten voor haar grote liefde?

Rowena is een apart personage, ze is zoals gezegd echt een tikkeltje wereldvreemd en haar gedachtes zijn soms een beetje raar. Ik had haar een flinke dosis girlpower willen geven, want ze zit nu vooral vaak vol zelfmedelijden. Wel maakt zij een mooie groei door, waardoor ik haar toch ineens wat leuker ging vinden. 

In dit boek komen er personages voorbij uit een eerder boek van Tracy Rees en dat vond ik erg leuk. Olive vond ik al een leuk personage en nu nog meer door haar sterke persoonlijkheid, doorzettingsvermogen en haar liefde voor de medemens. Door de wisselingen van perspectieven, je leest vanuit Rowena, Olive en het dienstmeisje Pansy, is het een heel afwisselend verhaal en komen de verschillen tussen de personages duidelijk naar voren. Rowena en Pansy konden haast niet meer van elkaar verschillen en dat maakt het plezierig lezen. Daarnaast is het fijn om te lezen dat de verschillen tussen de personages er juist voor zorgen dat de personages naar elkaar toe groeien en elkaar steeds beter gaan begrijpen.

Ik vond dit een mooie historische roman, dat soms neigde naar een kostuumdrama, waardoor ik het juist zo leuk vond. Ik kijk alweer uit naar het volgende boek van deze auteur.

Overall Rating: 3

Titel: De lelievallei
Auteur: Tracy Rees
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Xander Uitgevers B.V.