Van de uitgeverij mocht ik deze novelle lezen en dit heb ik dan ook heerlijk gedaan. Ik blijf dus nog lekker in de kerstsfeer en dat vind ik heerlijk! Kerstlichtjes aan, kerstkransjes & een warme kop thee. Met daarbij dus een kerstnovelle. Nou wat wil je nog meer? Trouwens voor je verder leest, heb je de prachtige cover gezien? Wat een plaatje! Het is echt een zwijmel cover! Sneeuw check. Kerstversiering check. Hond check. Verliefde mensen check.

Chloë gaat, net zoals wij allemaal, een andere kerstperiode tegemoet, haar ouders zijn al oud en verder heeft ze geen naasten met wie zij Kerst zou willen vieren. Kerst viert ze dus alleen. Wel is ze van plan een hondje te adopteren uit het asiel, want ze heeft veel liefde te geven en ze wordt al snel verliefd op een hond met prachtige ogen. Ze adopteert het hondje en ontmoet daar Michael, vrijwilliger bij het asiel, ook hij gaat een eenzame Kerst tegemoet, want liefde vinden in deze tijd lijkt wel onmogelijk, toch?

Aangezien het een kort verhaal is, heb ik ervoor gekozen om het in één keer te lezen, je zou het eventueel kunnen verspreiden over meerdere momenten maar ik raad toch wel aan het in één keer te lezen. Het verhaal is vlot geschreven en het is herkenbaar want we zitten eigenlijk allemaal in hetzelfde schuitje als Chloë. Kerst is voor ons allemaal anders geweest. Ik vond het wel even fijn lezen, want laatst toen ik ‘Christmas Shopaholic’ las dacht ik wel ongewild soms, ‘huh je mag toch niet naar de winkel’. Dat heb je bij dit verhaal dus niet, want Chloë houdt zich netjes aan de regels. 

Michael en Chloë maken beide niet snel kennis met andere mensen en daarom klikt het eigenlijk meteen tussen hen. Ze begrijpen elkaar en je voelt de aantrekkingskracht tussen de twee! Ondanks dat het verhaal realistisch aanvoelt zitten er ook een onrealistische kant aan het verhaal, direct een hondje kunnen adopteren in een asiel kan volgens mij niet zomaar, maar goed, ik vind dat eigenlijk niet erg in dit verhaal want het past wel bij de magie van kerstmis. Want er is wel wat magie te lezen in dit verhaal.

Overall Rating: 3

Titel: Kerst op afstand
Auteur: Claudia Vanzegbroeck
Genre: Feelgood

Uitgeverij: Books & Butterflies