Charlie is 35, uitbater van een horecazaak, single en toch wel een beetje ready to mingle! Ze gaat op zoek naar een date, naast haar drukke werk leven, maar ontvangt dan een brief die haar leven op zijn kop zet. Georgina volgen we in de jaren 80. Ze is verloofd, maar ze komt er langzaamaan achter dat haar verloofde niet de ware is. Wanneer de twee, Charlie & Georgina, elkaar beter leren kennen, heeft dit grote invloed op hun toekomst.

Ik vond dit een erg leuke feelgood, het bevat onder andere een vlotte schrijfstijl, ik vind het altijd enorm knap wanneer 2 auteurs samen een boek schrijven en je niet merkt dat het niet door 1 iemand geschreven is. 

Ook bevat deze feelgood, aantrekkelijke personages die de ander in katzwijm laten, mooie locaties, grappige momenten en heel veel lekker eten! Ik vond de tijdsprongen die in de eerste hoofdstukken gemaakt werd rondom Georgina in Italië een erg leuke toevoeging, ik vind dat altijd leuk om zo meer over personages te weten te komen en hoe de verhaallijnen uiteindelijk samen lopen, vond ik leuk verwerkt in het boek. Los van de romantische verhaallijnen en de humor bevat het boek ook een serieuzere toon en verloopt, voor de personages, niet alles van een leien dakje, en dat houdt deze feelgood mooi in balans. 

Een erg leuk boek, rondom een stoere dertiger die probeert haar leven op orde te krijgen, op een leuke locatie met gezellige personages, het gaf mij ook echt een zomerse vibe, heerlijk!

Recensie: 4

Titel: Kersten rood & Kriekezot
Auteur: J.B. Ocean
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Hamley Books