Drakenbloed is alweer het derde avontuurlijke verhaal over Kaat en haar nichtje Eva. In ieder boek storten ze zich in een soms gevaarlijk maar vooral leerzaam avontuur. Het leuke is, is dat de basis van de boeken hetzelfde zijn, maar dan in een andere setting! Dit keer gaan de nichtjes op vakantie naar Windsor. Daar wordt een diefstal gepleegd, en Kaat & Eva zouden Kaat & Eva niet zijn als zij niet zelf een zoektocht zouden starten naar de dief.

Zelf vind ik de boeken van deze auteur in deze serie ontzettend leuk omdat het over 2 stoere meiden gaat én je allerlei leuke geschiedkundige weetjes tegenkomt in het boek. Ik had dit als kind echt leuk gevonden om te lezen, ik was altijd al dol op geschiedenis. In dit deel draait het vooral om Windsor en de Koninklijke familie en dat is naar mijn mening ontzettend leuk verwerkt in het boek. Hier en daar vind ik het soms een tikkeltje ongeloofwaardig hoeveel kennis Kaat heeft en hier en daar snap ik niet helemaal waarom zij zoveel mag alleen van haar ouders. Maar ik mag niet vergeten dat dit een jeugdboek is en dat het natuurlijk een ontzettend leuke leeservaring kan zijn voor kinderen als het hoofdpersonage van het boek avontuurlijk is en overal mee wegkomt. 

Een vlot geschreven, mysterieus en leuk boek! Die je echt zo uit hebt, eigenlijk te snel, maar het leest zo lekker weg! Ik raad dit boek dan ook zeker aan, ook aan volwassenen, want hoezo niet, voor de leuk zou ik dan wel eerst Ravenburcht en daarna Wolvenhart lezen. Ik vond dit het leukste deel tot nu toe en hoop stiekem op nog een deel!

Recensie: 4

Titel: Drakenbloed
Auteur: Ida de Man
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Hamley Books