In tegenstelling tot haar vriendinnen, heeft Billy nog geen ‘huisje – boompje – beestje’. Ze heeft een nietszeggende baan op kantoor. Wanneer ze op een werktrip met haar baas, meer doet dan vergaderen, wordt het lastig voor haar om haar gevoelens aan de kant te zetten en hem op afstand te houden. Daarnaast doet hij erg geheimzinnig over zijn verleden. Wat draagt hij toch met zich mee? 

Het verhaal leest ontzettend vlot en het wordt verteld vanuit verschillende perspectieven. Ik hou van zo’n afwisseling en helemaal als alles samenkomt en in elkaar verweven is. De auteur plant steeds meer zaadjes waardoor je steeds meer te weten komt en steeds beter begrijpt waarom sommige hoofdpersonages zich op een bepaalde manier dragen gedragen.

Met zinnen zoals onderstaande pakt de auteur je in en neemt ze je mee op de reis die Billy, Matthew en Carmen maken.

‘Als een gebroken vaas waar ik iedere dag een paar stukjes van aan elkaar lijm. Tot hij weer heel is. Heel, maar tegelijkertijd voor altijd gebarsten.’ 

Een boek waar je mee lacht en mee huilt, een boek dat je niet kunt of wilt wegleggen. Een boek dat je tot denken zet én niet snel loslaat. Echt een prachtig boek! Veel meer ga ik er niet over zeggen, ik raad het iedereen aan om het zelf te ervaren.

Recensie: 5

Titel: Je moest eens weten
Auteur: Gillian King
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Harpercollins