Sterre is YouTuber en gaat samen met 3 andere meiden op promo reis naar Turkije! Sterre vind het erg spannend (het vliegen alleen al!) maar heeft er wel enorm zin in! Eenmaal in Turkije komen ze er achter dat niet alles is zoals het zou moeten zijn. Buiten én binnen is iemand die de meiden in de gaten houdt en stiekem filmt, Sterre wil nog maar één ding en dat is naar huis, maar helaas zit dat er niet in…

Het boek is spannend, dat ben ik gelukkig gewend van @chin maar ik moest soms wel weer even slikken. Ik ben en blijf een watje! De personages zijn soms wat naïef en ik heb weer eens tegen de personages die Chinouk creëert willen schreeuwen. ‘BEL DE POLITIE’ of ‘DOE NORMAAL’ bijvoorbeeld. Helaas hoorden ze me niet waardoor de spannende dingen bleven gebeuren. Is natuurlijk ook beter anders was het verhaal erg kort geworden. 

Soms was ik een beetje in de war door de taal, er wordt Nederlands, Engels en Turks gesproken en soms raakte ik dus wat in de war en begreep niet wie nu welke taal sprak. Dat maakt voor het verhaal niet veel uit, maar ik raakte daar wel door afgeleid. 

De auteur schrijft vlot en jeugdig, waardoor je echt snel door de bladzijdes heen vliegt, daarnaast is het zoals gezegd enorm spannend dus je wil dit boek zo snel mogelijk uit hebben. Ik zag het einde totaal niet aankomen en de auteur heeft me dit keer echt op het verkeerde spoor gezet, ik vond iedereen verdacht en deze plottwist zag ik echt niet aankomen! Heb je zin in een spannend boek, met een vleugje young adult drama, lees dan nu ‘Je hebt een nieuwe volger’

Recensie: 4

Titel: Je hebt één nieuwe volger
Auteur: Chinouk Thijssen
Genre: 
Young Adult
Uitgeverij: Uitgeverij Clavis B.V.B.A.