Sofie is een klein meisje en is jaloers op de vogels die zo hoog in de lucht kunnen vliegen! Haar broers, Max & Levi nemen haar, en ons, mee op avontuur de wolken in. Als het aan Sofie ligt kunnen de avonturen niet lang genoeg duren en samen met haar broers beleeft ze zoveel leuke momenten in de prachtige natuur!

Het boek heeft een A4- formaat, wat ik persoonlijk fijn vind hieraan is dat er voldoende plek is voor de illustraties en je het boek zo kan vasthouden dat je als voorlezer de tekst goed kan zien en de illustraties voor de luisteraar(s) nog duidelijk te zien zijn. Het verhaal is op rijm geschreven en dat vind ik altijd heel fijn voorlezen. Het heeft net dat beetje extra dan vind ik zelf. De illustraties hebben alle plek en dat zie je, ze zijn prachtig en het plezier en de liefde spat van de pagina’s af. Je ervaart een fijne wisselwerking tussen de auteur, Nancy Heinsman en de illustrator Nieke Stegerman.

De auteur schrijft over drie kinderen. Haar eigen drie kinderen zijn haar grote inspiratiebronnen! Dit boek is dan ook opgedragen aan hen. Al haar avonturen zijn begonnen met haar kinderen en dat vond ik al zo mooi geschreven in het voorwoord! Je voelt de liefde die de auteur heeft voor haar kinderen door de pagina’s heen vloeien. Sofie stopt de liefde voor haar broers niet onder stoelen of banken. Ik hoop dat dit bij de auteur thuis altijd zo gaat !

Wij gaan ook al vaak naar buiten, op avontuur, met ons zoontje en vorige week hebben we dit boek meegenomen naar buiten! Wij kijken uit naar deel 2 van de serie: ‘Wat ziet Sofie?’

Recensie: 4

Titel: Sofie en haar helden
Auteur: Nancy Heinsman
Genre: Jeugd

Uitgeverij: Ensifera