Tamara Haagmans is een van mijn ‘ik koop jouw boeken zonder de achterflap te lezen’ auteurs. Haar naam pronkt inmiddels al een aantal keer in mijn kast!

Fleur moet van haar leidinggevende in Italië een onmogelijke opdracht uitvoeren. Namelijk het op de foto zetten van: ze gaat vol frisse tegenzin en al snel komt ze een oude one night stand tegen. Beide vonden ze één keer eigenlijk niet genoeg en al snel zien ze elkaar weer. Fleur krijgt steeds meer tegenzin in haar opdracht en wat er dan gebeurt…

Het verhaal is kort, maar toch heb je het idee dat je de hoofdpersonages goed leert kennen, er wordt verder ook niet veel verteld over de bij-personages en soms is dat wel gewoon even fijn! Geen poespas gewoon recht op het doel af in het verhaal. De ontwikkeling die Fleur doormaakt is ook heel wat en dat heeft de auteur toch maar mooi in maar een paar pagina’s weten te vertellen! Het verhaal is leuk en ik zou dit toch graag ook in een film zien, in mijn hoofd was het dat namelijk al, Tamara kan namelijk heel beeldend schrijven. Ze neemt je mee op reis en je waant je even in de wereld van de personages! En kijk even naar de cover, hier wil je toch naar toe?

Het enige nadeel van het verhaal vond ik dat het zo kort was, give me more Tamara please! Zoals jullie weten, ik ben fan! Is het al juni?

Recensie: 4

Titel: Italiaanse toestanden
Auteur: Tamara Haagmans
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff