Sjoerd woont in een stad, een stad met blauwe lucht en groene huisjes. Maar doordat er zoveel huizen staan is er bijna geen plek om te spelen. Gelukkig bedenkt Sjoerd een stapelgek plan en samen met de Bouwers, en kanarie Piet niet te vergeten, gaat hij aan de slag. Dit boek heeft een hele mooie boodschap verstopt zitten tussen de mooie woorden en leuke prenten in, het leert de allerkleinsten namelijk over doorzetten, volhouden en niet opgeven. Sjoerd is namelijk een hele grote doorzetter, hij wil er namelijk voor zorgen dat hij weer lekker kan spelen en stoepen vol kan krijten zonder dat hij tegen een huis opbotst. 

En hallo wat een leuke toevoeging om van dit boek ook een zoekboek te maken. Dat maakt het naast de leuke prenten, de bladzijdes die draaien waardoor je het boek moet draaien én de leuke Bouwers, een nog leuker boek voor kinderen! De prenten zijn gemaakt door de 19 (!) jarige Mats Ganzeman en deze geven een leuke en  originele dimensie aan het verhaal, een super goeie combinatie deze auteur en illustrator! 

Los van dat dit boek alleen al heel leuk is, is er ook een Stappelied, een filmpje waar 2 burgemeesters uit de Zaanstreek het verhaal voorlezen (hallo pappa’s en mamma’s die even geen tijd hebben om voor te lezen) en er zijn kleurplaten te vinden, allemaal leuk dus en methodes om kinderen plezier te laten beleven aan boeken en lezen, en dat willen we eigenlijk allemaal toch? Kijk snel op www.stapelstad.nl om alles te vinden!

Recensie: 5

Titel: Sjoerd en de stapelstad
Auteur: Barry Menger
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Counter Collective