Hotel op de rots, het vorige boek in deze duologie, zou eigenlijk een standalone zijn. Maar gelukkig voor ons, heeft Mel Hartman een vervolg geschreven, Het hotel in de wolken! 

Hella en haar nieuwe vrienden zitten nog steeds vast in het hotel in de wolken. Echter zijn ze alles vergeten, hier zorgt een tafel bomvol lekkernijen voor. 

‘De roomsoezen, de chocoladekoekjes, de gummibeertjes en andere zoete lekkernijen komen van de tafel los en vliegen naar Willy toe, waarna ze om hem heen cirkelen.’

Het lukt Hella om zich los te krijgen van de tafel en langzaamaan komen haar herinneringen terug. Kan zij samen met haar vrienden ervoor zorgen dat ze hun ouders weer vinden? En kunnen ze het hotel ooit verlaten?

Ik wist nog best veel van het eerste deel, maar toch was het fijn een kleine samenvatting te vinden voorin het boek. Vanuit daar word je direct, zoals we gewend zijn van deze auteur, meegenomen in een fantasierijke wereld vol avontuur en leuke momenten! Het boek leest echt als trein en is met vlagen erg spannend en mysterieus. De illustraties geven de spannende scènes weer en vind ik zelf dan ook een erg gave toevoeging. 

Je kent de personages nog van het vorige boek en daardoor zijn ze wat minder uitgewerkt, maar de kleine details en herinneringen die de auteur geeft zorgen vaak voor aan aha momentje. De kinderen groeien, net zoals in het vorige boek, enorm en de belangrijkste les die zij leren is dat als je samen bent, je er niet alleen voor staat. Doordat de personages steeds meer samenwerken en steeds meer vertrouwen krijgen in zichzelf én in elkaar, komen ze steeds verder met het oplossen van de mysteries rondom het zwevende hotel. Dit jeugdboek zit bomvol avontuur, leuke momenten, familie banden én vriendschap, een ideaal boek om jouw tiener te laten lezen, ik zou wel voor de leuk, eerst deel 1 lezen!

Recensie: 4

Titel: Het hotel inde wolken
Auteur:  Mel Hartman
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Hamley Books