Lana vertrekt halsoverkop uit Frankrijk wanneer ze er achterkomt dat haar vriend, Julien, is vreemdgegaan. Ze delen samen een groot verdriet en maakten daarna (of misschien wel daardoor) keuzes die niet allemaal door de beugel kunnen. Lana trekt het niet meer en vertrekt terug naar haar vaderland en gaat aan de slag in hotel Happiness.

In Nederland wordt ze opgevangen door Lenie, zij is (op mijn oma na), de liefste Amsterdamse met haar hart op de juiste plaats. Maar ook Patrick, haar collega, zorgt ervoor dat Lana’s leven weer wat meer kleur krijgt en hotelgast Omar laat haar hart sneller kloppen. Toch blijft Julien in haar hoofd rondspoken, want hun verdriet delen ze en kan ze eigenlijk wel zonder hem? Julien is er in ieder geval niet klaar voor om Lana los te laten en reist haar achterna. 

De schrijfstijl van deze auteur is erg beeldend, de setting van het hotel is schattig en hier en daar wat excentriek (op een leuke manier). Ook de winterse sfeer en de beschrijvingen van locaties in Amsterdam zijn leuk beschreven. Lenie is mijn favoriete personage en zij wordt erg leuk en liefdevol neergezet. Door de reis (een letterlijke en figuurlijke) die Lana & Julien maken in dit boek kreeg ik ook steeds meer sympathie voor deze twee personages. 

Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende perspectieven en dit zorgt ervoor dat het enorm vlot wegleest. Naast deze vlotheid zorgt het echter ook een beetje voor grote hoeveelheid aan verhaallijnen. De auteur wil erg veel kwijt in dit verhaal en wat mij betreft was het hier en daar teveel. Ik zie liever minder gebeurtenissen, goed uitgewerkt, dan teveel gebeurtenissen waar geen ruimte is voor verdere uitwerking. Niet ieder personage heeft een volledige achtergrond / grote rol nodig. Ook vond ik veel in dit verhaal te toevallig. Het boek is echt een feelgood, maar voor mij was het iets teveel feelgood  

Ben jij benieuwd naar een feelgood over een spannende tijd, een boek dat zich afspeelt midden in Amsterdam met thema’s zoals liefdesverdriet, vreemdgaan, omgaan met emoties en liefde, dan is dit boek wellicht wel wat voor jou. 

Recensie: 3

Titel: Hotel Happiness
Auteur: Floortje Sanders
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff