Het hof van doorns en rozen.

Feyre is een jonge vrouw en woont op een sombere plek samen met haar twee zussen en haar vader. Dankzij Feyre leven ze nog en zij zorgt ervoor dat er eten op tafel komt. Wanneer ze op jacht is, schiet ze een wolf dood en dat had ze beter niet kunnen doen. Er verschijnt namelijk iemand die haar meeneemt, zij vermoordde zijn vriend, nu moet ze het bekopen door in gevangenschap te gaan wonen in het feeƫnrijk Prythian. Ze komt er achter dat het wezen wat haar kwam ophalen, Tamlin, een dodelijk en onsterfelijk wezen is. Ze blijft bij hem op het landgoed wonen en ze komt achter allerlei geheimen en gevaren, waar alleen zij de oplossing voor kan zijn

Dit boek heb ik samen met een groepje leuke meiden gelezen. Ik heb het boek grotendeels geluisterd, maar halverwege toch het boek gekocht om ook fysiek te kunnen lezen. Luisterboeken & ik zijn niet echt een goede combinatie. Hier kan ik veel over vertellen, maar ik kan het beter over het boek hebben. 

Het verhaal is spannend, leuk en mooi geschreven. Soms dacht ik wel even whuttt, maar goed dat moet ik maar omarmen aangezien dit een genre is dat ik niet vaak lees omdat ik dan vaak dus denk whuttt. Maar ondanks die momenten, is de wereld, die de auteur neerzet, prachtig en zit het naar mijn idee goed in elkaar. Wat een fantasie hebben sommige auteurs toch, chapeau! 

Ondanks dat ik dacht toen ik het uithad, dat het verhaal voor mij wel klaar was, heb ik die mening toch bijgesteld toen ik begon aan deze recensie. Ik was er dus helemaal niet klaar mee en ik wil toch meer weten over Feyre en haar edelheer. Het was een verhaal vol met mysterie, spannende personages, leuke en minder leuke personages, een verhaal waar zeker ruimte is om in een vervolg alle kanten op te gaan, dus ja, deel 2 ik kom eraan, ik had het niet verwacht, maar Sarah J. Maas, je hebt me te pakken. Het duurde even voor ik het wilde toegeven, maar ik ga aan een inhaalslag beginnen!

Recensie: 4

Titel: Hof van doorns en rozen
Auteur: Sarah J. Maas
Genre: Young adult
Uitgeverij: Van Goor