Theresa schaamt zich dood voor haar ouders en vertrekt dan ook nog eens met hen op vakantie. Gelukkig gaan ze naar Kroatië, daar kent vast niemand ze. Maar door een ongeval komen ze in, wat het lijkt, een vervallen kasteel terecht voor een nacht, maar of ze veel zullen slapen…want Help! Het spookt hier! 

Al op de eerste bladzijde barstte ik in lachen uit! Wat een ontzettend leuke schrijfstijl heeft Inge Bergh! Ik denk zoveel kinderen zich zullen herkennen in Theresia, met al die leuke anekdotes en ongemakkelijke momenten met haar ouders.

‘Ik let uit alle macht niet op de sandalen aan zijn voeten: dikke zolen, brede riemen, reusachtige gespen. Jezus was er vast mee in de wolken geweest. Al waren ze in het jaar nul vast ook al uit de mode.’ (Ik ga hier echt helemaal stuk om ).

Naast de leuke en vlotte tekst, staan in het boek super leuke illustraties van Richard Verschraagen die het verhaal nog een extra leuke lading geven! 

Het verhaal is spannend, leuk en grappig. Op het moment dat ik dacht oef wordt het voor de kinderen niet te spannend, weet de auteur de spanning weer goed af te bouwen! Dit boek is onderdeel van een serie, maar de boeken zijn gewoon los te lezen, ik ben heel blij dat dit boek in de kast komt te staan voor mijn zoontje en ik denk dat de andere verhalen van dit duo snel zullen volgen! Een enorm leuk boek om (voor) te lezen, ik neem het snel mee naar school! 

Zoals Theresa zegt: ‘Ik lees boeken, ik weet dingen.’ Je kan dus nooit te veel boeken hebben!

Recensie: 5

Titel: Help! Het spookt hier
Auteur: Inge Bergh
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Uitgeverij de Eenhoorn