Guilty bij association, dat is een term die Liv maar al te goed kent. Haar broer heeft een dodelijk ongeluk veroorzaakt, en Liv heeft hier niets mee te maken. Toch zien haar schoolgenoten dit anders en wordt ze behandeld of zij degene was die achter het stuur zat. Zij is vanaf nu: het zusje van. 
Dit boek is de eerste Shortie van uitgeverij Blossom Books! 

Wat ik mooi vond aan dit verhaal, terwijl het thema natuurlijk helemaal niet mooi is, is dat er niet om heen gedraaid wordt. Er gebeurt iets, wat helaas vaker gebeurt, en normaal in boeken (tenminste de boeken die ik lees) wordt het mooier gemaakt dan het is. Dat is in ‘Het zusje van’ zeker niet het geval
De schrijfstijl van deze auteur is heel beeldend. Je wordt meegezogen in het verhaal en je voelt de pijn. Ik moet bekennen dat het bij mij even duurde, maar hoe verder ik kwam hoe meer ik ging voelen. 

‘Waardoor jij aan niets meer kunt denken en ik alleen nog maar aan jou.’

De auteur schrijft zoals gezegd beeldend en vlot! De hoofdstukken zijn kort, dus al snel denk je, oh nog eentje dan en voor je het weet heb je het uit!

Recensie: 4

Titel: Het zusje van
Auteur: Carlie van Tongeren
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Blossom Books