Het voelt alsof ik al een decennium op dit boek aan het wachten was, en binnen een week had ik hem uit. Ik denk als ik geen kleine had ik het boek binnen 2 dagen uit had, dus gelukkig heb ik er nu iets langer van kunnen genieten.

Het is geen geheim dat ik dol ben op de boeken van Lucinda Riley en wederom stelt ze niet teleur. Ik had al meteen een theorie na de eerste hoofdstukken en jawel op de laatste bladzijde kwam ik erachter of deze theorie juist was. Ze houdt je dus lang in spanning de laatste bladzijdes las ik ook met een gevoel of ik zenuwachtig was!

In dit verhaal volg je de reis van de 6 zussen op zoek naar hun vermiste zevende zus, oftewel ‘The missing sister’. Ze komen al vrij snel iemand op het spoor die het zou kunnen zijn en dan volgt een reis over de wereld, waar alle zussen hun steentje aan bijdragen, om de mysteries rondom de zevende zus en hun vader op te lossen. 

Wat ik erg leuk vond aan het verhaal is dat dus alle zussen aan bod komen, waardoor je terug gaat naar hun verhalen. Het fijne hieraan is dat je een soort compleet beeld krijgt en je leest dus hoe het met de anderen vergaan is tot nu toe. Ze staan allemaal af en toe centraal en dat is een leuke afwisseling. Ik raakte daardoor totaal niet in de war en het werd veelal aangegeven waar je was in het verhaal en om wie het ging. Ik kreeg direct de neiging alle boeken te herlezen, ik denk ook dat ik dat ga doen voor deel 8 uitkomt, want jawel lieve lezers, er komt nog een deel 8 en je hebt na dit boek te hebben gelezen nog geen antwoord op alle vragen. 

Daarnaast staat het verhaal van de zevende zus dus centraal, en een verhaal uit het verleden wat te herleiden is naar de oorsprong van de familie van deze zevende zus. Ik houd van dit soort verhalen en de auteur heeft er weer een mooi iets van gemaakt. Voor mijn gevoel zit het verhaal goed in elkaar en kloppen de linkjes ook naar de vorige boeken. Het zijn nogal wat personages en wat verhaallijnen dus knap staaltje schrijfwerk! Er wordt dus nog al met namen gestrooid en sommige personages blijven wat mysterieus en worden niet helemaal uitgewerkt maar in dit soort boeken vind ik dat niet erg, want mede daardoor zat ik echt tot de laatste bladzijde in spanning!! Verder zou ik vooral zeggen ga dit boek en of deze serie lezen, want het is ZO leuk haha!

Recensie: 5

Titel: De zevende zus
Auteur: Lucinda Riley
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Xander Uitgevers B.V.