Yay de nieuwste Marina Folkers! En niet zomaar de nieuwste, nee dit is namelijk een boek waarmee deze auteur een ander pad heeft bewandeld. In plaatst van een feelgood (met vaak een heftig thema) heeft ze er dit keer voor gekozen om een roman te schrijven in een historische setting. En aangezien dat mijn favoriete genre is, stond ik te springen om dit boek! Dit is dan een soort boek dat ik wil lezen, zonder de achterflap te lezen #sorrynotsorry.

‘Het hart van Weshley Castle’ vindt plaats in de tijd dat Hendrik de achtste aan de macht was. Aleyah reist rond met haar volksgenoten en leeft een gelukkig bestaan. Maar niet iedereen is het eens met de leefwijze van deze mensen en op een nacht slaat het noodlot toe. Alleen Aleyah en haar beste vriend ontkomen en slaan samen op de vlucht. Wanneer ze de graaf van Weshley ontmoet, hebben ze alleen maar oog voor elkaar. Helaas komt ze er vervolgens achter dat de graaf van Weshley achter de aanval op haar familie zit. Ze wil dus niets met hem te maken hebben, maar het lot bepaalt anders…

Wat fijn om weer een boek te lezen van Marina. Haar schrijfstijl is zo fijn dat je dit boek zomaar per ongeluk in één dag uitleest, zoals ik gisteren heb gedaan. Het duurde een paar hoofdstukken voor ik er helemaal in zat, maar als je er dan eenmaal in zit, leest het als een trein. Je leest afwisselend vanuit de ogen van Aleyah en de graaf en dat vind ik altijd een fijne leeswijze. Er zit wat mysterie rondom de hoofdpersonages maar dit past helemaal bij het verhaal en beetje bij beetje ga je meer begrijpen en meer liefde voelen voor de graaf en Aleyah. Ik vond alleen de beste vriend van Aleyah geen fijn personage, ik vond hem naar, en had last van plaats vervangende woede. Aleyah had van mij wat meer voor zich zelf op mogen komen, al deed ze dit al echt goed. Voor die tijd, al helemaal natuurlijk, dus Nikki wat zeur je nu eigenlijk. De manier waarop de graaf zijn bediendes behandeld en hoe zij hem behandelen en hoe dit verwerkt is in het boek, vond ik fijn om te lezen en zo krijg je ook een warme band met hen. De gedetailleerde beschrijvingen over de natuur en bijvoorbeeld de kleding uit die tijd voegen naar mijn mening echt wat toe aan het verhaal en zorgen voor een extra dimensie. Het hart van Weshley Castle is een hartverwarmend en liefdevol verhaal, over familie, rouw, verdriet én liefde, dat ik zeker aanraad aan liefhebbers van dit genre maar ook als je eerder boeken van Marina hebt gelezen en leuk vond.

Recensie: 4

Titel: Het hart van Weshley Castle
Auteur: Marina Folkers
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Z&K