In deze novelle leren we William & Lucy kennen. Hij, knap, workaholic, alleenstaande vader en op zoek naar een nanny. Zij, knap, werkeloos, lief én naarstig opzoek naar een baan. Hallo feelgood verhaal! Lucy trekt in bij William en zijn dochter en zorgt dat het leven van de twee weer wat glans krijgt.

Ik vind de schrijfstijl van deze auteur heel fijn en voor mijn gevoel is deze novelle niet tekort. Ik ben van mening dat niet iedere auteur een goede novelle kan schrijven en deze auteur kan dat zeker wel. 

Samen met een leesmaatje heb ik nog samen een soort vraag en antwoord recensie gemaakt. Die lees je hieronder: 

Q: Wat is jouw algemene mening over novelles?
S: Ik vind ze heerlijk! Ik lees redelijk wat thrillers en dan kan ik enorm genieten van een novelle om tussendoor even bij te komen van de minder gezellige verhalen. Daarnaast ben ik een hopeloze romanticus en heb ik een enorme zwak voor romantische verhalen in de kerstsfeer. LIEFDE VOOR KERST!! Wat ik dan wel jammer vind, is dat er zo weinig ruimte is voor ontwikkeling en je daardoor het einde eigenlijk altijd wel ziet aankomen. Ik houd wel van een goede plottwist.
N: Ik sluit me aan bij wat Samantha zegt, korte verhalen doen het, helemaal met een kerstthema, bij mij hartstikke goed. Wel ben ik van mening dat een auteur wel een goede novelle moet kunnen schrijven, niet iedere auteur kan dat. Ik kan alvast verklappen dat deze auteur dat zeker kan.
Q: Wat was jouw algemene indruk over het verhaal?
N: Ik vond het een fijne feelgood. Het bevat alle ingrediënten voor een romantisch verhaal. Knappe alleenstaande vader met drukke baan, op zoek naar een nanny. Knappe vrouw zonder baan, staat te springen om nanny te zijn. Hallo feelgood! Van mij mochten er wel iets meer kerstige details in het verhaal zitten. 
S:Klopt helemaal! Behalve de kerstversiering was de kerst niet helemaal aanwezig. Verder was het een soepele feelgood. Ik was er in een half uur doorheen. Natuurlijk wat voorspelbaar, maar dat mag. Vaak kreeg ik een vibe van een ander verhaal, zoals Belle & het Beest en de Sound of Music. De karakters zijn natuurlijk niet heel erg verdiept, want daar is in een novelle geen plek voor. Toch zorgt Patricia ervoor dat je genoeg met de karakters kun meeleven. Bij het lezen zijn er wel wat tranen ontsnapt.
Q: Met welk karakter zou jij het liefst Kerstmis vieren?
S: Met de oma! Lijkt me zo gezellig om lekker samen koekjes bakken. Van dit personage krijg ik zo’n warm gevoel. Daar wil je knus gaan dineren en lekker mee knuffelen. Hoewel een William misschien ook geen straf is .
N: Ik kom ook, ik zou ook heel graag met de oma van Lucy willen dineren rondom Kerst. Maar William mag zeker ook komen…
S:Dat wordt een gezellige boel!
Q: Wat had je graag anders gezien in het verhaal?
N: Zoals gezegd hadden er iets meer kerstige en of winterse details in het verhaal mogen zitten. 
S: Hmm.. Dat die langer was? Het was een complexe situatie. Ondanks dat Patricia dit goed heeft geschreven voor een novelle, had deze situatie meer ruimte nodig om te ontwikkelen in het echte leven, en daardoor kwam het ietwat too good to be true over.
Q: Zou je deze novelle aanraden?
S: Jazeker! Hij krijgt van mij 4 sterren!
N: Zeker, ik vind dit een fijne novelle, voor mij was het zeker niet te kort! Van mij krijgt de novelle ook 4 sterren! 

Recensie: 4

Titel: Geschenk onder de boom
Auteur: Patricia van Dam
Genre: Romantiek
Uitgeverij: Books & Butterflies