Ik ben groot fan van de boeken van deze auteur dus ik was zeer benieuwd naar hoe hij het prentenboek heeft vormgegeven.

Het verhaal is losjes gebaseerd op het verhaal uit deel 1 van de gelijknamige serie. Bij de kerstman en zijn elfen woont een dinosaurus en niet zomaar een dino, nee, het is de enige echte Kerstmisaurus! Hij wil heel graag vliegen, en ieder jaar opnieuw, rond Kerstmis, geeft de kerstman vliegles aan de Kerstmisaurus, maar het wil maar niet baten. Als de Kerstmisaurus toch mee mag met de slee op kerstavond om pakjes te brengen blijft hij per ongeluk achter bij een jongetje, en wat er dan gebeurt… I believe I can fly !

Dit boek bevat alle ingrediënten voor een magisch kerstverhaal. Het verhaal is zoet, de prenten zijn prachtig en de combinatie ervan is gewoonweg geweldig. De combinatie van deze auteur en illustrator is naar mijn idee trouwens altijd magisch! Het verhaal laat zien dat waar een wil, een weg is. Geloven in jezelf en na vallen altijd opstaan. 

Wat mijn mini helemaal te gek vindt is dat er reliëf op de kaft zit, hij ‘aait’ graag Dikkie Dik na het laatste verhaaltje van de de dag, maar ik denk dat de Kerstmisaurus ‘aaien’ nu wel favoriet is. Én er zitten bladzijdes in die je kunt uitklappen om nog meer magische prenten te zien!

Een prachtig prentenboek bomvol met sneeuw, kadootjes, avontuur, vriendschap én kerst! Zeg nu zelf, wat wil je nog meer? 

Recensie: 5

Titel: De Kerstmisaurus
Auteur: Tom Fletcher
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Billy Bones