Ik las het debuut van Emmelie Arents samen met de Instagram leesclub en wauw wat ben ik blij dat ik het heb gelezen. Ik zou dit uit mezelf niet snel opgepakt hebben in een boekhandel, ondanks de prachtige cover (hallo instant buy!), want ik denk dan al snel: zo’n verhaal is niets voor mij. Maar nogmaals wat ben ik blij dat ik dit gelezen hebt, het verhaal heeft me gepakt en ik kon het heel moeilijk tussendoor wegleggen. 

Je leert in het verhaal Joanna Sky kennen, zij wordt ten onrechte veroordeeld voor het uitspreken van een Hartbewerking en gaat daardoor de doodstraf tegemoet. Echter heeft de koning van het land, Damon, andere plannen en ‘redt’ haar van de dood om haar en haar krachten vervolgens te gebruiken om het rebellenleger uit te roeien. 
Gaandeweg het verhaal wil Joanna niets liever dan zich juist aan sluiten bij de Adelaars (het rebellenleger) maar hoe ze dit kan doen… dit lees je dus allemaal in het spetterende debuut van Emmelie Arents.

Ze schrijft vlot en het zijn korte hoofdstukken waardoor je door het verhaal heen vliegt, ik kon mij helemaal inleven in het boek en kon het mij ook voorstellen dat het allemaal gebeurde. Ik vond het fijn dat je niet continu met nieuwe personages of moeilijke termen geconfronteerd wordt, want als niet fantasy lezer was ik daar wel een beetje bang voor. Daarnaast klopt het verhaal ook, het is af en je hebt erna geen twijfels over wat je nu precies gelezen hebt. De auteur heeft ervoor gezorgd dat ik zeker nog een keer een uitstapje maak ik de fantasy wereld en mocht zij nog een boek schrijven, sta ik op de eerste rang om het te lezen!

Recensie: 5

Titel: Het hart van de adelaar
Auteur: Emmelie Arents
Genre: 
Young Adult
Uitgeverij: Hamley Books