Van Hebban mocht ik met dit boek voor het eerst mee doen met de ‘Hebban Buzz’! Bedankt hiervoor Hebban en Xander uitgevers.

Het geheim van Silvermoor speelt zich af in de tijd dat de mijnen nog open waren. We leren de 14-jarige Tommy kennen, hij doet heel goed zijn best op school, wint zelfs prijzen, maar weet ook dat het eigenlijk allemaal voor niets is, want als hij oud genoeg is, moet ook hij iedere dag afdalen de mijnen in. Dan ontmoet hij Josie, Josie komt uit een ander dorp, maar haar situatie is eigenlijk net zo uitzichtloos als dat van Tommy. Zij voelt zich nergens thuis, behalve bij Tommy. In hun dorpen staan twee grote landhuizen. Silvermoor en het verlaten, maar mysterieuze Heston Manor. Samen ontdekken ze een geheim over de oud bewoners van een verlaten landhuis, Heston Manor, en hun leven veranderd voorgoed. 

Ik hou van de boeken in dit genre en ik val meteen met de deur in huis, ik vond dit boek ontzettend leuk en mooi geschreven. Gelukkig heb ik nog een boek van deze auteur in de kast staan dus ik kan nog even verder. De schrijfstijl van de auteur ervaar ik als zeer prettig. Ze schrijft heel beeldend en met veel details. Zoals de haarkleur van personages of het aantal broers en zussen. Hierdoor kreeg ik echt een beeld van Tommy en Josie, maar ook van de andere personages, en de omgeving. De personages leer je, vind ik, goed kennen. Je kent hun angsten en hun verlangen. Hun verleden, hun heden en hun toekomst.

‘Hij begreep mijn ambitie niet, maar ik begreep zijn trots.’ 

Wel vroeg ik mij tijdens het lezen af waarom het verhaal ‘Het geheim van Silvermoor’ heet. Het geheim is namelijk vooral te vinden in het andere landhuis. Zelf zou ik voor een letterlijke vertaling zijn gegaan, de oorspronkelijke titel is namelijk: ‘The house at Silvermoor’. Wel, nu ik dit schrijf realiseer ik me dit, komt alles samen in het huis van Silvermoor. Dus ik begrijp de keuze ergens wel van deze vertaling, maar tijdens het lezen, voelde ik meer voor een andere titel.

Waarschuwing: het boek bestaat uit korte hoofdstukken, waardoor je al snel geneigd bent te denken, oh nog eentje dan, dit kan ertoe leiden dat je iets later naar bed gaat dan gepland!

Voor ik dit boek las, was ik mijn lievelingsgenre even uit het ook verloren, ik las ineen heel veel feelgood en YA. Dit boek heeft ervoor gezorgd dat ik mijzelf weer even herinnerde dat ik dol ben op dit genre. Ik weet ook al weer meteen welk boek ik nu wil lezen, in hetzelfde genre. Ik hoop dat ik hier net zoveel van ga genieten zoals van dit boek. Ik ga zeker weten meer lezen van deze auteur!

Recensie: 4

Titel: Het geheim van Silvermoor
Auteur: Tracy Rees
Genre: Historische fictie
Uitgeverij: Xander Uitgevers B.V.