Luc is de zoon van een oude rocker en is op zoek naar een leuk en normaal vriendje. Zelf is hij erg handig in het verprutsen van eerste ontmoetingen, leren we al in het eerste hoofdstuk. Toch dient hij een vriendje te zoeken zodat de pers hem met rust laat en hij daardoor zijn baan kan behouden (lang verhaal, ga het lezen!). Dan heeft een vriendin een idee, zij kent wel iemand, Oliver, voor Luc. Helaas was die eerste ontmoeting nou ook niet echt een succes, dus Luc staat er niet om te springen. Oliver is wel echt boyfriend material, maar eigenlijk zitten ze allebei niet op elkaar te wachten, maar gelukkig voor ons (de lezers) hebben ze elkaar nodig en beginnen ze een nep relatie. 

Ik moest even in het verhaal komen, bij hoofdstuk 1 dacht ik een paar keer: huh wat staat er nou. Bij hoofdstuk 2 werd dat minder en bij 3 was dat weg. Toen greep het verhaal me ook en kon ik niet stoppen met lezen, het regende toch de hele dag, dus terwijl de kleine sliep kon ik lekker lezen. 

Het verhaal is leuk en grappig, ik heb wel echt moeten grinniken en hardop gelachen. De personages worden naar mijn idee goed uitgewerkt, ik kon iedereen voor me zien. Ik vond Luc vooral grappig maar zijn vriendin Bridget ook. Iedereen heeft zo’n vriendin nodig.

‘Het is romantisch. Je gaat hem door de stromende regen achterna.’

‘Het regent niet.’

‘Verpest het nou niet voor me.’

Ik vind wel sommige vertalingen vreemd. De hoofdpersonen wonen in Londen, maar weten wel waar Friesland en Limburg liggen, misschien heb ik de Nederlandse link gemist maar dat vond ik vreemd. Of een referentie naar de Euromast.. had daar dan een Engelse hoge toren van gemaakt. Ook was ik verbaasd dat Dick Advocaat genoemd werd, betwijfel of dat in het oorspronkelijke boek ook Dick Advocaat was.. daar stoorde ik me een beetje aan, maar dat mocht de pret niet drukken want het verhaal voert natuurlijk de boventoon ! 

De auteur heeft heel veel diversiteit in dit verhaal verwerkt. Chapeau. Het is niet het hoofdonderwerp van het verhaal, maar het is er wel en dat is goed. Zouden meer auteurs eens moeten doen. Heb je zin in een leuke feelgood, die alle elementen heeft voor een zoetsappige verfilming, lees dan Boyfriend material. Er komt namelijk een knappe vent voorbij, een rommelig appartement, een grappige moeder en een vreemde baan, ingrediënten voor een grappig én liefdevol verhaal.

Bedankt Zomer & Keuning voor dit exemplaar.

Recensie: 4

Titel: Boyfriend Material
Auteur: Alexis Hall
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Z&K