1538, de jonge bruid Eleanor maakt op iedereen indruk als ze op het land van haar echtgenoot saffraan kan verbouwen en er zo voor zorgt dat haar man in aanzien stijgt. Maar hoe snel hij in aanzien steeg, hoe snel dit ook weer daalt, Eleanor moet vluchten voor haar leven. Terwijl ze op het punt van bevallen staat

2019
Amber woont tijdelijk bij haar opa en probeert haar leven weer een beetje op te pakken. Het huis, Saffron hall, is een overblijfsel wat vroeger en prachtig landhuis was. Wanneer door een storm de toren beschadigd en ze daar een eeuwenoud getijdenboek vinden, komt Amber steeds meer te weten over de eigenaresse van het getijdenboek. Ze komt er achter dat ze een zelfde soort tragedie hebben meegemaakt en ze is erop gebrand precies uit te zoeken wat er zo’n 500 jaar geleden gebeurd is. 

Het boek begint meteen met een heftig proloog waardoor ik direct wakker was én verder wilde!
De schrijfstijl van deze auteur ervaarde ik als zeer prettig. Ze schrijft vlot, vol met passie, en ze heeft toch wel een eigen stijl. Ik vloog door de hoofdstukken heen en de afwisseling tussen het heden en het verleden maakte het voor mij extra fijn lezen. 

De details in het verhaal, zoals het stro op de grond, de details over de kleding en hoe het huis eruit ziet maken het verhaal extra mooi. De personages houden allemaal wel wat mysterieus en dat hoort bij dit boek, je voelt zo’n band met Eleanor en Amber door wat zij hebben doorgemaakt, dat meer ook eigenlijk niet nodig is. 

Eigenlijk heb ik maar een minpuntje bij dit boek, ik vond het af en toe wat traag. Ik vond alle passages mooi geschreven, die van het heden en van het verleden, maar de hoofdpersonage is er zo op gebrand om er achter het geheim te komen, dat ik vond dat ze er wel erg lang overdeed om het gebeden boekje te vertalen. De urgentie in haar willen kwam niet overheen met de urgentie in het doen. Dat vond ik een tikkeltje onrealistisch, wat zonde was, want de rest voelde zo goed en waargebeurd aan. 

Houd je van boeken waar het heden en het verleden elkaar afwisselen en een beetje mysteries verhaal waar niet alles rozengeur en maneschijn is, dan is dit zeker een boek voor jou!

Dum spiro spero
Zolang ik ademhaal, blijf ik leven

Recensie: 4

Titel: De geheimen van Saffron hall
Auteur: Clare Marchant
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Harpercollins